Zvezde NFL: Endrju Lak – Meningov naslednik u Koltsima

0

Endrju Lak, kvoterbek Indijanapolisa

Hrabro se Lak uhvatio velike odgovornosti da zameni Meninga kao startni kvoterbek Koltsa. U prvoj sezoni uspeo je svoj tim da odvede do prve runde plej-ofa, gde su Indijanapolis zaustavili, kasnije osvajači Superboula u sezoni 2012/2013, Baltimor Rejvensi.

 

U prošlom šampionatu, Koltsi su došli korak više. U prvoj rundi je savladan Kanzas, a u polufinale AFC-a Laka i drugove zaustavili su Nju Ingland Petriotsi. Karijera Laka ide uzlaznom putanjom, a ove sezone igra fantastično i najzaslužniji je što su Koltsi lideri juga AFC-a,sa skorom od šest pobeda i tri poraza. U ovoj sezoni trenutno ima najviše tačdaun pasova i jedan je od kandidata za MVP lige. Postao je novi ljubimac navijača Indijanapolisa, koji se nadaju da će Lak uspeti da donese klubu više od jednog Superboula koliko je Koltsima doneo legendarni Pejton Mening.

 

PROFIL

Ime i prezime: Endrju Lak

Datum i mesto rođenja: 12. septembar 1989. godine u Vašingtonu

Visina: 193 cm

Težina: 109 kg

Pozicija u timu: Kvoterbek

Tim: Indijanapolis Kolts (2012-)

Koledž: Stenford

Proboul: 2 (2012/2013, 2013/2014)

Tačdaun pasovi: 72

Presečene lopte: 36

Kvoterbek rejting: 86.2

 

I pre dolaska u NFL bio je zvezda. Na koledžu Stenford nagovestio je velike mogućnosti, što je i dokazao u najjačoj ligi amerilčkog fudbala. Za njega NFL stručnjaci kažu da je protitip modernog kvoterbeka, sa "odličnom" rukom za duge pasove, ume da "čita" odbranu rivala, da izbegava "bliceve", a kada to situcija nalaže ume da improvizuje. Ne libi se i da trči, a čak 11 puta je "nogama" postizao tačdaune.

 

Često meta protivničkih igrača: Endrju Lak igra tek treću sezonu u NFL-u
 

Da se radi o kvoterbeku koji će da ispisuje istoriji NFL-a govori podatak da je u obe sezone u NFL-u bio Proboul igrač. Kao ruki kvoterbek u sezoni 2012/2013 oborio je mnoge rekorde. Imao je osvojenih 4.374 jardi u debitantskoj sezoni. Takođe, na meču devete nedelje osvojio je rekordnih 433 jarde za jednog rukija.

 

Da "iver ne pada daleko od klade" pokazuje i porodica Lak. Endrjuov otac Oliver, takođe, je bio kvoterbek. Igrao je za Hjuston Oilerse. Na Stenfordu mu je trener bio Džim Harbou, sadašnji trener San Francisko Fortinajnersa. Na draftu 2012. godine vodila se velika borba za prvog pika između Endrju Laka i Roberta Grifina III. Indijanapolis očigledno nije pogrešio. Ima još dve ruki godine ugovora, a nema sumnje da će 2016. godine, Lak dobro da "isprazni buđelar" Koltsa. Trenutno zarađuje 5.500.000 dolara, a za dve godine ta cifra će biti minimum četiri puta veća.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime