Žurka posle koncerta

0

Članovi Folklorno – muzičkog društva "Izvor" iz St. Galena, posle uspešnog celovečernjeg koncerta folkloraša, o kojem su "Vesti" opširno izvestile, nastavili su sa druženjem u prostorijama Kulturnog kluba "Sveti Nikola" u Herisauu.
Svi su sijali od zadovoljstva zbog uspelog koncerta, a povod za dobro raspoloženje je lako pronađeno u obeležavanju životnog jubileja njihovog člana Milana Kojića, rodom iz Bijeljine. On je tog dana napunio 50. godina, a rođendan mu "pada" baš na nekadašnji veliki praznik bivše SFRJ, na Dan republike (29. novembar).
Slavljenik nije propustio da goste pomalo setno podseti na to da "deli" rođendan sa bivšom domovinom.
– Nekada smo svi slavili ovaj dan, a sada je praznik ostao samo za nas koji tog novembarskog dana dođosmo na svet- reče slavljenik.
Nije mala stvar napuniti pola veka, pa je u to ime na stolovima bilo baš svega. Bogata trpeza povijala se pod teretom pečenja, pita, kolača i naravno pića, a kad je sve to isprobano, zaorila se i pesma kao što je običaj u takvim prilikama. Druženje u klubu u gradiću Herisauu nadovezalo se lepo na koncert i ostalo je samo da se pripoveda kako su najuporniji učesnici ovog slavlja kretali kući kada je zora već osvajala.

Povoda na pretek
Složni članovi "Izvora" često organizuju ovakva i slična druženja sa gurmanlucima i muzikom, a za to se uvek nađe neki dobar razlog.

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime