Zemljaci iz Australije opet na delu

0

Za poplavljene: Bela tehnika
 

Iako je akcija za porodicu Živković, troje siročića iz Čelinca u Republici Srpskoj već završena jer su Danijela, Bojan i Nikolina zahvaljujući prilozima plemenitih ljudi širom sveta za nepuna dva meseca kupili kuću i planiraju da se do zime usele u nju, i dalje pristižu prilozi za njih. Tako je u redakciju "Vesti" stigao dar od 100 AUD za Danijelu Živković koji su poslali Marija i Milorad Živković iz Sidneja, uz poruku podrške: "Sa srećom, izborite se!" Novih 150 AUD za porodicu Živković uputila je i naša čitateljka Duška Ćurguz iz Perta, uz toplo pismo u kome, između ostalog, piše: "Znam kako je to teško kada se majka izgubi… Ja vam želim dobro zdravlje i sreću u životu. Šaljem vam ovu sitnicu da se pomognete koliko možete, od srca vam šaljem i u znak sećanja na moje umrle roditelje Uroša i Jelku Kukić iz Omanovaca – Podkozarje…"
Za porodicu Slađane Stanković, samohrane majke iz Leskovca, svoju redovnu mesečnu donaciju uputila je humana familija porodica Đukić iz Melburna, na kojoj se naša štićenica zahvalila.
Ipak, najveća donacija iz Australije od 555 AUD stigla je za poručnika Sašu Milovanovića iz Batočine u Srbiji, koju su sakupili su i poslali vernici pri hramu Svetog velikomučenika Georgija iz Kabramate, predgrađa Sidneja. Iako Saša Milovanović, učesnik ratova od 1991. do 1999., na koga je zaboravila njegova otadžbina uprkos tome što je teško bolestan, nije štićenik Humanitarnog mosta, već je obavešten o ovoj donaciji koja će mu biti za koji dan uručena u beogradskom dopisništvu našeg lista. Tada ćemo napisati i reportažu o bivšem ratniku za koga je pomoć sakupljana i među zemljacima na petom kontinentu.

Iz Perta do Loznice
Devet porodica čije su kuće potpuno oštećene u u katastrofalnim poplavama dobile su iz lozničkog Crvenog krsta pomoć u setu bele tehnike u kome su veš-mašina, frižider i električni šporet. Setovi su uručeni porodicama kojima će se biti građene nove kuće. Crveni krst Srbije je dobio ovu donaciju od dijaspore iz Zapadne Australije sa sedištem u Pertu, a realizovana je preko Tehnoma iz Nove Pazove. Ukupna pomoć naših zemljaka sa petog kontinenta sastoji se od 124 seta, sa 372 uređaja, ukupne vrednosti 65.000 AUD.
.

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime