Željno čekam istinu o Hagu

0

Dva puta je do sada Ilija Mikić u izjavama za "Vesti" obećavao da će iz takovskog sela Klatičevo do Beograda pešačiti kako bi dočekao Vojislava Šešelja iz Haga, i to sa ovnom na ražnju, dočekao je taj dan, ali Ilija nije u situaciji da obećanje u potpunosti ispuni.
– Ovo sam obećao 4. aprila 2011. godine u iščekivanju oslobađajuće presude koja je trebalo da bude pročitana 5. maja te godine. Drugi put sam se na put spremao 16. juna ove godine kada Šešelj nije prihvatio uslove pod kojim je trebalo da bude pušten na privremenu slobodu, a sada sam siguran da ću biti među onima koji će mu iskazati poštovanje. Na žalost, zbog posledica ranjavanja u borbama u Bosni, neću moći da pešačim do Beograda – kaže Ilija.
On ne očekuje da će Šešeljev povratak izazvati nemire ili političke turbulencije i nada se da će konačno čuti šta se zaista dešavalo iza haških zidina.
– Znam da je veoma ozbiljno bolestan, ali sam siguran da Šešelj neće ćutati i to je ono zbog čega su u strahu mnogi u Srbiji, a pre svih oni koji su mu se na Bibliji zaklinjali na odanost i oni koji su kao kokoške zarad nekoliko zrna pšenice preleteli u druga politička jata. Eto, velika mi je želja bila da doživim da dočekam Šešelja i ostvarila mi se, a nadam se da ću dočekati da ozdravi i kaže istinu o svemu i o svakome – zaključuje Ilija.

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime