Želim mu brz oporavak i dobro zdravlje

0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Vojislavu Šešelju, koji je pušten na privremenu slobodu iz Haškog tribunala, želi dobro zdravlje i brz oporavak.
– I to je sve, nema ni "i" ni "ali" – rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle otvaranja graničnog prelaza Nakovo-Lunga kod Kikinde.
Na ponovljena pitanja novinara u vezi sa liderom Srpske radikalne stranke i da li je razgovarao sa Haškim tribunalom o uslovima njegovog puštanja, Vučić je kratko odgovorio: "Ne".
– Mi mu želimo dobrodošlicu, brz oporavak i dobro zdravlje – rekao je Vučić.
On je, na pitanja da prokometariše izjavu ministra za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu zaštitu Aleksandra Vulina koji je rekao da je puštanje na slobodu Šešelja pokušaj destabilizacije Srbije, premijer Vučić je naveo da Vulina veoma poštuje, ali da to neće da komentariše.
– A što se tiče stabilnosti Srbije i mnogih koji čekaju nekakvu vrstu nestabilnosti, podsećam da su mnogi prizivali ukrajinski scenario u izbornoj kampanji – rekao je Vučić.
Iz premijerove izjave dalo bi se zaključiti da ne stoji iza šokantnih Vulinovih tvrdnji. Međutim, mediji bliski vladajućoj stranci juče su osuli paljbu po pojedinim zapadnim diplomatama, tvrdeći da je u pitanju "pakleni plan" i da je Šešelj pušten da bi destabilizovao Vučića.

DODIK: Kršenje ljudskih prava

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je nonsens to što je Haški tribunal držao Vojislava Šešelja 12 godina u pritvoru bez
osuđujuće presude.
– To govori na koji način i šta je radio Haški tribunal, bez obzira o kome se radi – kazao je Dodik novinarima u Banjaluci.
Uzimajući u obzir deklaracije o ljudskim pravima, dodao je on, nemoguće je da se tako postupa prema pojedincima.
– Sada možemo da vidimo da je Haški tribunal masovno kršio ta prava i u ovom i još nekim drugim slučajevima – ocenio je Dodik.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime