Facebook/Maria Zakharova
Marija Zaharova

“Severnoatlanska Alijansa je pre godinu dana sa ironijom govorila o novom ruskom naoružanju, dok sada nervozno reaguje na reči ruskog predsednika Vladimira Putina da ga mogu iskoristiti protiv centara gde se donose odluke o upotrebi raketa protiv Rusije”, napisala je na fejsbuku portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

“Zašto se toliko nervirati. Tačno pre godinu dana zapadni partneri su neprestano izjavljivali da se ne treba plašiti ‘ruskih crtanih filmova’ sa najnovijim naoružanjem, da je sve to blef Kremlja. I sad su odjednom ‘shvatili’ da je to objektivno, počevši da se ‘prisećaju’ kako je realno stanje stvari?”, prokomentarisala je Zaharova komentar predstavnika NATO-a Pirsa Kazaleta.

Ona je naglasila da Moskva samo odgovara na akcije Alijanse.

“Zar ste mislili da ćemo sa njima praviti selfi nakon proširenja NATO-a, izlaska SAD iz PRO, povećanja američkog kontingenta u Evropi i beskonačnog mešanja kolektivnog Zapada u unutrašnje stvari suverenih država”, dodala je ona.

Zvanični predstavnik NATO Pirs Kazalet je nazvao nedopustivim “izjavu ruske strane sa pretnjama da će na nišan uzeti saveznike” i dodao da Alijansa ne želi novu trku u naoružanju.

Ruski lider je u obraćanju parlamentarcima objavio SAD i NATO da krše Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa i saopštio da u slučaju raspoređivanja nuklearnog oružja u Evropi Rusija će dati adekvatan odgovor.

Source :

Vestionline

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime