Vukovci” proterali dim,”


  U klupskim prostorijama KUD-a "Vuk Karadžić" iz Šenenverda (kanton Soloturn) već dve godine ljubitelji cigareta nemaju pravo da "povlače" dim na štetu drugih.
  Naime, pre donošenja kantonalnog zakona o zabrani pušenja na javnim mestima članovi, u prvom redu majke folkloraša, doneli su odluku da deca i svi ostali članovi ne moraju da udišu dim štetan po zdravlje ljudi.
  – Ponovo smo se rodili samo da nas više pušači ne "terorišu" dimom – ističu Vojo Knežević (44) i ivorad Filić koji otkriše da su nekad pušili više od dve kutije cigareta dnevno.

  CVOKOĆU OD HLADNOĆE: Pušači na svežem vazduhu
   


  – Nama je super kad idemo da pušimo na naše posebno uređeno mesto pored klupskih prostorija jer sa jedne strane udišemo dim cigareta, ali i sveži vazduh – rekoše Mira Milić i Ljiljana Petrović.
  – Mi nismo pušači, ali često se pridružimo koleginicama koje puše i na svežem vazduhu pričamo, a zimi nas najčešće uhvati drhtavica i tako onda bežimo u prostorije – rekoše Gospova Malenović i Javorinka Nikolić.
  – Nije nama potreban zakon kantona, mi smo u klupskim prostorijama zabranili pušenje pre njih na zahtev dece igrača – obrazlaže predsednik Blagoja Nikolić i predlaže da sledeća godina bude akcija prestanka pušenja u srpskim klupskim prostorijama širom Švajcarske.

  Prestao da puši
  – U početku sam prihvatio da pušim napolju i sve je tako teklo dok se prošle godine nisam prehladio jer se nisam dobro obukao. Posle toga sam prestao da pušim – ispričao nam je Ignjatija Malenović, koji priznaje da se sada oseća kao da je deset godina mlađi, jedino se žali da se ugojio nekoliko kilograma.


  Gušenje u autobusu
  – Joj, joj, novininaru napiši na sve strane da se zabrani pušenje u nekim autobusima koji voze za Srbiju i Republiku Srpsku jer nas to sve uguši, a posebno malu decu – jada se Milka Jerotijević iz Kruševca.   

   

  0

  POSTAVITE ODGOVOR

  Upišite vaš komentar
  Upišite vaše ime