pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kotoranin Jovan Vukotić (38), visokorangirani pripadnik škaljarskog kriminalnog klana, osumnjičen je za još jedan pokušaj ubistva.

Sumnja se da je 23. maja 2016. godine u Kotoru pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu jednog, od kako se veruje vođa suparničkog kavačkog kriminalnog klana Radoja Zvicera.

On je od pre mesec dana pod istragom crnogorskog tužilaštva za pokušaj dvostrukog ubistva u Kotoru 2016. godine, ali dok ne izdrži zatvorsku kaznu za lažni pasoš u Srbiji, ne može biti izručen Podgorici.

Vukotić je naime prošlog meseca u Beogradu pravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog pasoša, a tu kaznu, koja mu ističe u decembru, trebalo bi da odsluži u Srbiji.

Crnogorske Vijesti danas su prenele saopštenje policijske uprave u Kotoru, koja je je podnela poseban izveštaj, kao dopunu krivične prijave,”protiv visokorangiranog pripadnika organizovane kriminalne grupe J. V. (38) iz Kotora, nastanjenog u Podgorici, koji se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Srbiji”.

Krivična prijava je podneta “zbog osnovane sumnje da je, na štetu T. Z. iz Kotora, počinio krivično delo ubistvo u pokušaju”, citirale su Vijesti saopštenje policijske uprave.

Sumnja se da je Vukotić pokušao da ubije Zvicerovu u naselju Dobrota u Kotoru, tako što je svojim “audijem” crne boje prilikom mimoilaženja, prvo preprečio put golfu Zvicerove, a zatim je u njenom pravcu ispalio hitac iz pištolja.

Hitac nije pogodio ženu ni njeno vozilo, već drugo vozilo koje je bilo parkirano u blizini.

Tom prilikom sa Vukotićem se u vozilu nalazio njegov otac V. V., dok je sa oštećenom T. Z. u vozilu bila njena maloletna ćerka čiji je život ovom prilikom takođe doveden u opasnost, navodi se između ostalog u saopštenju policije.

Viši sud u Beogradu je 19. februara pravosnažno osudio na 15 meseci zatvora Vukotića zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov.

Vukotić je u pritvoru u Beogradu od 10. septembra, a pritvor mu se uračunava u kaznu zatvora, što znači da će na slobodu izaći u decembru ove godine.

Na početku suđenja za falsifikovani pasoš on je negirao da je “vođa škaljarskog klana”, nije poricao da je putovao sa tim pasošem, ali je tvrdio da ga je koristio u državama van Srbije kako bi izbegao maltretiranje po aerodromima.

Vukotić je uhapšen 10. septembra u turskom letovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i već sutradan je deportovan u Srbiju.

Grčka je za njim raspisala međunarodnu poternicu zbog šverca droge, a Crna Gora ga sumnjiči i za utaju poreza. On ima i srpsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je proteran iz Turske, odnosno deportovan u Srbiju.

Source :

Vestionline

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime