EPA/Maciej Kulczynski
Srpski trener govorio je o Peruničiću

Svetski i olimpijski šampion Veselin Vujović rekao je za Meridijan da nije samo krivica selektora Peruničića za 18. mesto, za koje kaže da je naša realnost.

 

– Ne znam da li je iko zadovoljan nastupom naše reprezentacije. Nije da smo očekivali medalju, ali bar bolju prezentaciju, veću borbu. Osamnaesto mesto je naša realnost, odgovara trenutnom kvalitetu našeg rukometa – rekao je selektor Slovenije, sa kojom je stigao do svetske bronze 2017. godine.

Jedan od članova legendarnog sastava Metaloplastike, dvostrukog šampiona Evrope, prokomentarisao je način vođenja ekipe Nenada Peruničića.

– Peruničić je mlad trener, neiskusan na ovom nivou. Morao je da ima signal da neće biti baš najbolje. U kvalifikacijama nismo uspeli da dobijemo Belgiju kući, niti Švajcarsku i tada je moralo da se zna da smo u ozbiljnom igračkom problemu. Onda je on dao izjavu da, ukoliko ne prođemo u drugu fazu SP-a, biće to veliki neuspeh i da on snosi odgovornost. Zaleteo se.

Vujović je pojasnio šta fali srpskim reprezentativcima, ali i koji pojedinci imaju potencijala.

– Tehnička neobučenost naših igrača je jedan od razloga zašto nismo napravili novi rezultat. Siguran sam da je on radio na tome, ali to se ne može preko noći promeniti. Pozove neku akciju na terenu i kad taj zadnji igrač koji odlučuje da li šutnuti ili dodati, doda u noge i ode lopta u aut, nije on kriv. Ne može ih selektor učiti, to je trebalo da se zna mnogo ranije.

– Vorkapić je dobio šansu iznenada i odigrao je sjajno. Skočan je i eksplozivan, hladnokrvan u šutu i pred njim je svetla budućnost. Nadam se da mu dobre partije neće udariti u glavu. Svideo mi se i Kukić, ima fizičke predispozicije, prodoran je, modernog shvatanja rukometa, ali nema koncentraciju da odigra na visokom nivou i onda napravi neke tehničke greške, koje prospu sve prethodno napravljeno. Braća Ilić su sjajno pokrili levo krilo. Jako dobri su u realizaciji.

Prvi najbolji rukometaš godine po izboru IHF-a je igrao na poziciji levog beka, a ističe da upravo to fali našem rukometu.

– Objektivni problem je što nemamo dobrih bekova, a bez toga nema rukometa. Osovina su golman-pivotmen-srednji bek. To mora da bude vrhunskog kvaliteta. Naši golmani su svetskog nivoa. Nemamo jake, visoke bekove, koji igraju u oba pravca da se mogu suprotstaviti ozbiljnim reprezentacijama i ne vidim da ih možemo izmisliti.

Ratko Nikolić: Nenad Peruničić je jako hrabar!

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime