Vučić prodavao šrafove u – mesari!

0

Peščanik
LONDON – Čitalac Peščanika, Srbin iz Londona koji se potpisao kao Anonimni Englez, bio je u prilici da proveri jedan popularan detalj iz zvanične biografije Aleksandra Vučića i došao do neočekivanog otkrića. "Otkad sam 2003. došao u London, majka i nije baš imala običaj da me budi vikendima. – Sine, premijer nam je radio baš tu kod tebe i pre nego što je postao student! U gvožđari, prodavao šrafove! Na Gloster Roudu, sad ću da ti pročitam tekst! Majka mi pročita naslovnu Blica i ceo tekst unutra. Majka inače nije politički zainteresovana, ali nije da ne voli srceparajuće životne priče. Čula je da je premijer pošten i svidelo joj se kako je počeo da zavodi red, pa je na prošlim izborima glasala za njega. Otuda i ovo oduševljenje saznanjem da je premijer nadničio baš u mom kraju.
x On je još davne 1988. godine radio kod Indijca, kao mladić, pre nego što se vratio i upisao studije u Srbiji. Zarađivao je 2 funte na sat, ali pošto se ubrzo pokazao dobrim, digli su mu platu na 2 i po funte. Gazda je prodao lokal pre par godina, ali tu su radnici koji se Vučića sećaju od pre 25 godina, ali koji ne mogu da dokuče da li je premijer na Miloševićevoj ili onoj drugoj strani političke ponude. Ima i slika radnje gde je premijer radio, "Džekova gvožđara i pokućstvo". Otvorim sajt Blica i vidim naslovnu: pa ja znam ovu radnju sa slike! Živim dve ulice dalje i svako jutro prolazim pored nje. Nikad se nisam previše zagledao u "Džekovu" svaštaru. Mislim da sam jednom tu svratio da kupim izolir-traku… Ali, ne dade mi đavo mira. Tokom kraćeg razgovora sa komšijom Džonom, pomenuh slučaj: – Znate li da je naš premijer radio u "Džekovoj svaštari", ovoj na Gločester Roudu, još 80-ih? Gospodin Džon, stariji džentlmen koji se celog svog života nije selio iz ovog kraja, sa iznenađenjem zapita: – Džekova… Misliš na radnju Čard i sinovi? Zar tu nije bila mesara 80-ih? Nešto kasnije tog popodneva setih se opaske o mesari. Prolazeći pored radnje, zagledah se u zgradu, i zaista: ugravirano u zidu stoji "Čard i sinovi", ime nekadašnje radnje. Pretražih malo po internetu da pogledam njen istorijat, a jedino što sam uspeo da pronađem jeste jedna stara fotografija. Mesara, zaista. Nemoguće da premijer laže, pomislih. Možda se mesara zatvorila 60-ih, 70-ih, pa i početkom 80-ih, pa je "Džekova" radnja otvorena na istom tom mestu pre te 1988. godine.
x Pohitah da pogledam istorijat u registru privrednih subjekata. I evo šta sam dobio: radnja za koju premijer tvrdi da je u njoj radio 1988. godine tada nije postojala, ona je otvorena 1. januara 1989. godine. Da nije komšija Džon bio u pravu? Čekajte, sad sam zbunjen, ako je tu bila mesara, to onda znači da… Ma nemoguće, premijer nikada ne laže! Ne znam, nisam pametan, ali znam ko sigurno zna: premijer Vučić. Pozivam ga da nam razjasni i objasni, da nas ne grize crv sumnje. I iskreno se nadam da je ovo samo neka greška, jer sve mogu da podnesem, ali da mi se majka tako razočara – to nikako!"

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime