Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio da ima političku hrabrost da reši kosovsko pitanje i da će “biti mira sve dok neko ne bude fizički napao Srbe na KiM”.

– Mira će biti sve dok neko ne bude napao fizički Srbe i počeo da ih ubija, to ne bih mogao da izdržim – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je sam preuzeo rešavanje kosovskog pitanja kao svoj posao, a da ga je Vlada Srbije ovlastila da pregovara. On je dodao da “verovatno neće biti nikakvog rešenja, jer ima mnogo različitih ciljeva i faktora u svetu koji su u stanju da unište svaki pokušaj razgovora i dogovora”.

– Nisam optimista po pitanju dogovora, iako sam spreman da razgovaram sa Prištinom čim ukinu takse –  kazao je on.

Ukazao je da je veoma uplašen što će ovaj problem ostati našoj deci. “Sve ću da radim da ne bude tako. Izgubiću mnogo ugleda, jer znam da je to nepopularno, ali ću se boriti za dogovor”, istakao je Vučić.

Predsednik Srbije je kazao da je realno da ne dođe do dogovora i da će to biti njegova najveća greška. Istakao je da politički neće da pusti da ovaj problem ostane nerešen, ali već zna da će biti po tom pitanju politički poražen.

– Boriću se svom snagom i srcem. Ali 99 odsto znam da neću uspeti. Nemam problem s tim u istorijskom smislu, ali imam zbog realnog života našeg naroda. Ne spadam u one koji žele da je sve naše, a ni u one koji su sve dali, već u one koji su odgovorni i koji je uspeo da vrati Kosovo na političku mapu sveta – rekao je Vučić.

Source :

Vestionline

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime