Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se danas naciji povodom dve teme od najvećeg nacionalnog značaja: Kosova i Metohije i populacione politike Srbije.

Pres služba predsednika Srbije je saopštila da će se Aleksandar Vučić naciji obratiti u 11 časova.

Inače, predsednik Vučić je u Prokuplju, u razgovoru s novinarima, najavio da će u subotu izneti više detalja u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića.

Predsednik Vučić je tom prilikom rekao da međunarodnoj zajednici, koja je garant Briselskog sporazuma, a ne samo Albancima, više ništa ne veruje po pitanju formiranja Zajednice srpskih opština.

“O ZSO se priča na svakom sastanku. Ja im ne verujem ništa. Pet godina me lažu. Pet godina tražim i sada kažem ‘lažete me’. Ne samo Albanci. Njima nisam previše ni verovao, već vama iz međunarodne zajednice”, rekao je predsednik Srbije.

Govoreći o populacionoj politici, Vučić je istakao da svakog dana gubimo 107 ljudi i zato moramo da učinimo sve što možemo na povećanju nataliteta.

Tim povodom najavio je da će sa ministarkom bez portfelja Slavicom Đukić Dejanović predstaviti novi program Vlade za podsticanje nataliteta.

Kako je rekao, on nema goru noćnu moru od brojeva o padu nataliteta koje svakodnevno čita.

Source :

Vestionline, Tanjug

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime