EPA/Kerim Okten
Vaterpolo lopta

Vaterpolo savez Srbije poslao je dopis klubovima da se pronađe pravo rešenje za nastavak učešća u Regionalnoj ligi, ali i da se obrati pažnja na bezbedonosne mere, posebno na gostovanjima u Hrvatskoj.

 

VSS je održao dva sastanka sa predstavnicima klubova nakon napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu.

– Analiziranjem postojeće situacije, a ujedno ohrabrenjem izjava osude svih relevantnih institucija u Hrvatskoj i Srbiji, ishod i najvažniji zaključak ovih sastanaka jeste da je potrebno pronaći najbolje rešenje za nastavak odigravanja RL, kako je to želja i interes svih učesnika lige – navodi se u dopisu koje je potpisao prvi čovek VSS Viktor Jelenić.

Iz VSS-a podsećaju da je dužnost svih klubova da, prilikom odigravanja međunarodnih utakmica u Srbiji, da događaj prijave Ministarstvu unutrašnjih poslova i da angažuju licenciranu agenciju za obezbeđnje.

– Na povećane mere bezbednosti se mora obratiti pažnja i prilikom odlaska naših klubova u inostranstvu, te se događaj mora prijaviti Ministarstvu inostranih poslova i Ministarstvu omladine i sporta, u vidu popunjavanja Obrasca prijave međunarodnog sportskog događaja.

Isto tako iz VŠ apeluju da se svim klubovima, trenerima i članovima delegacije skrene pažnja, posebno u Hrvatskoj, na ponašanje i da se ne dopuste bilo kakve provokacije.

– Svi moramo da nastojimo i da se potrudimo da se događaji ove vrste više nikada ne ponove – zaključuje se u saopštenju.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime