Vranjsko polje” za novu sezonu,”


  Članovi Srpskog humanitarnog i kulturnog društva "Morava" iz Štutgarta ponovo su aktivni posle letnje pauze. Kako jesen odmiče, u kalendaru je sve više poziva za nastupe.
  I pored tih obaveza, "Moravci" su presrećni jer i ove godine postavljaju novu koreografiju "Vranjsko polje" uz Ljubomira Vujčina, koreografa iz Vrbasa i budno oko umetničkog rukovodioca ansambla Slavice Jokić. Svi budno prate pokrete koreografa, a igrači željni nove igre bukvalno "gutaju" igru i pesmu. U ovoj sezoni pristiglo je i nekoliko novih igrača koji su se dobro uklopili.
  Planova u "Moravi" ima puno. Otvoreno je pitanje da li se spremati za narednu folklorijadu u Brčkom ili za turneju po Srbiji. O tome će svakako u narednom periodu doneti odluku, a do tada "Moravci" planiraju da se dobro pripreme za prvi solistički koncert u organizaciji građanskog centra iz Štutgart-Gibla. Već punih 11 godina "Morava" je rado viđen gost kako kod drugih naših klubova tako sve više i kod stranaca, a uskoro će biti gosti i poznatog grčkog koreografa Dimitrosa Barbarousisa. Prema rečima članova uprave "Morava", više nije malo udruženje.
  – Vrata smo svima širom otvorili, dešavanja ima puno. Deca vole da nastupaju i to im se omogućava. Još funkcionišemo kao i prvog dana, pa i ako ima različitih mišljenja sednemo i sve raspravimo onako kako to i priliči jednoj dobroj porodici – rečeno nam je u upravi.
   

  0

  POSTAVITE ODGOVOR

  Upišite vaš komentar
  Upišite vaše ime