Više nema svedoka

0

Pepeo poslednje preživele putnice sa "Titanika", preminule u 97. godini, rasut je u more u Sautemptonu, na jugu Engleske. Elizabet Glejdis Din, poznata pod imenom Milvina Din, bila je beba od samo devet nedelja kad je čuveni britanski prekookeanski brod Titanik" u noći 14. aprila 1912. godine naleteo na santu leda i potonuo, povukavši u smrt 1.500 ljudi.
Milvina Din preminula je još 31. maja u jednom staračkom domu u Hempširu. Pepeo u more je ovog vikenda prosuo njen partner Bruno Nordmanis sa dokova u Sautemptonu, odakle je Titanik 1912. krenuo za Ameriku. Pored Milvine Din, nošene u torbi, brodolom su preživele njena majka i dvogodišnji brat, ali je otac stradao. Posle nesreće sa porodicom se vratila u Sautempton. Tek kad je napunila osam godina saznala je da je bila na Titaniku i da je bila najmlađi putnik.
U vreme Drugog svetskog rata radila je kao kartograf za vladu, a potom za jednu inženjersku firmu. Na Titaniku se nalazila još jedna beba, Barbara Džojs Vest, koja je imala 11 meseci i takođe je preživela brodolom. Barbara Džojs Vest, udata Dejnton, preminula je oktobra 2007. godine, nakon čega je Din ostala poslednji preživeli putnik "Titanika".

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime