VESTI

0

Beograd

GROBNA MESTA SKUPLjA ZA 25 ODSTO

Cene zakupa i naknada za grobna mesta na gradskim grobljima u Beogradu poskupeće za četvrtinu. Građani koji prvi put zakupljuju grobno mesto moraće ubuduće da snose i troškove izgradnje u iznosu od 14.245 dinara. Te odluke, donete na sednici Skupštine grada Beograda , stupiće na snagu po objavljivanju u "Službenom listu grada Beograda".
Iz JKP Pogrebne usluge sugerisala su svima koji povodom Zadušnica posećuju groblja da tom prilikom plate zakup i naknadu po starim cenama.

Podgorica

AUTOSTRADA VOZI U BANKROT

Organizacija Forum 2010 izrazila je ozbiljne sumnje u aranžman crnogorske vlade sa kineskom kompanijom CRBC o izgradnji 38 kilometara auto-puta od Podgorice do Mateševa. Ispostavilo se da je ta kompanija na crnoj listi Svetske banke osumnjičena da do poslova dolazi mitom i korupcijom.
Po mišljenju Dejana Mijovića iz Forumu 2010, novo zaduživanje Crne Gore od 800 miliona evra, kreditni aranžman koji je Vlada Srbija sklopila s kineskom bankom, mogao bi Crnu Goru da gurne u ambis dužničkog ropstva.

Zrenjanin

ITALIJANI PRAVE NOVI POGON

Kompanija Fulgar, koja u Zrenjaninu posluje već osam godina, pravi novi pogon u kome će biti posla za pedesetak radnika. Pogoni Fulgar Ista prostiru se na oko 20.000 kvadrata, gde je zaposleno 170 ljudi. Najveći deo proizvodnje sintetičkih vlakana završava u Italiji. Direktor fabrike Adolfo Karlo Perosi zadovoljan je uslovima zrenjaninske industrijske zone Bagljaš-Elemir koja je nedavno ocenjena kao najbolja po podsticajima za investiture u Evropi.

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime