Promo
D art Collection tapete

Tapete su nastale iz potrebe da prostor učinimo toplim i privlačnim više nego što se može postići samo bojenjem zidova. Dobar izbor tapeta može da oplemeni prostor, čineći ga maštovitim i životnijim. One su odlična dopuna izabranom stilu nameštaja i sada za mnoge neizostavan deo enterijera.

Pored oblaganja zidova, tapete  mogu da posluže i za oblaganje komada nameštaja, kao što su stare komode ili jednostavni plakari. Obzirom na širok izbor tapeta nije lako odlučiti se.

Tapete ponovo u modi

Tapete su vrhunac svoje popularnosti doživele sedamdesetih godina prošlog veka. Iako su jedno vreme bile slabo zastupljene, mogle su se naći samo u standardnim varijantama za osobe koje su se navikle na njihovu upotrebu, tapete su se od skoro vratile u modu u fantastičnim varijantama materijala, dezena, boja i tekstura.

Danas se upotrebljavaju čak i za uređenje enterijera kupatila dajući mu moderan i naglašeno luksuzan izgled, što u prethodnim decenijama nije bio slučaj. Arhitekte, dizajneri enterijera, ali i vlasnici stanova, kuća i poslovnog prostora ponovo veliku pažnju poklanjaju izboru tapeta. Među najčešćim izborima su geometrijski motivi i uvek aktuelne pruge, kako horizontalne, tako i vertikalne.- prenosi portal D art Collection

Tu su naravno i starinski modeli tapeta u novom ruhu, najzgodnije za spavaće sobe ili specifične enterijere frizerskih salona i ekskluzivnih butika. Tapete sa motivima drveta će odlično naglasiti romantične prostore ugostiteljskih objekata. Nežne linije pastelnih tonova će se odlično slagati sa puderastim tonovima prekrivača i jastučića u spavaćoj sobi. Ne treba zaboraviti ni vintidž stil koji dame obično vole da vide u svojim kuhinjama. Rustične, moderne, apstraktne, elegantne ili luksuzne, tapete ostavljaju jak utisak.

Zašto baš tapete?

Enterijeri sa tapetama deluju luksuzno i vizuelno zaokruženo, a osobe koje borave u njemu se osećaju prijatno. Ako želite da se vaši klijenti osećaju dobro kao kod svoje kuće, tapete su idealan dodatak vašem ambijentu. Izbor tapeta ostavlja individualni pečat osobe koja je opremala enterijer. Dizajneri enterijera naročito vole tapete jer im one daju mogućnost da ispolje svoju kreativnost “širokim potezima”.

Često su najefektnije kada su samo na jednom ili dva zida prostorije. Pored vizuelnog značaja, tapete imaju i funkcionalni značaj. Sa nima možete pokriti nesavršenosti na zidu, fleke i zaštititi zid od prljanja. Otisci prstiju i tragovi od cipela se na njima daleko manje vide nego na okrečenom zidu, što je još jedan plus za ugostiteljske objekte.

3D tapete

Moderne trodimenzionalne zidne tapete su postale pravi hit u svetu, ali i kod nas. Danas sa lakoćom možete napraviti interesantan ambijent sa 3D predstavom lomljenog kamena, zida od cigala i drveta, cvetnih, geometrijskih ili apstraktnih dezena.

3D tapete su veoma zahvalne ukoliko imate problem sa neravninama na zidu, tako da uz njihovu upotrebu imate i izvesnu uštedu u gletovanju zidova. Ove tapete se izrađuju uz pomoć posebnih kalupa koji se utiskuju u pozadinu tapeta, tako stvarajući impozantan utisak prelamanja svetlosti. Naročito su zahvalne za specifične prostore kao što su kafići, dečije igraonice, prodajni saloni ili show room-ovi, jer ostavljaju jak utisak na posmatrača.

D art collection nudi dekorativne tapete modernih dezena i boja, koje odgovaraju najvećem broju zainteresovanih klijenata. Naše tapete su napravljene od flisa u Nemačkoj. Održavaju se suvim pranjem, brisanjem malo pokvašenom krpom. Pogodne su za različite prostore jer ne blede i vodootporne su. Stručne savete vezane za izbor, lepljenje i održavanje tapeta, za sve dodatne informacije: +381 69 690 610

Source :

Net Vision

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime