Lična arhiva
Slađana Stanković sa sinom Kristijanom

Nezaposlenoj samohranoj majci Slađani Stanković (40), prognanici s Kosmeta, nastanjenoj u Leskovcu i njenom sinu Kristijanu (12) i u novoj godini prispelo je novih 150 dolara plemenite porodice Đukić iz Melburna.

Nastavljaju time tradiciju dugu skoro šest godina, jer o ovo maloj porodici brinu neprestano šaljući im pomoć posredstvom naše sidnejske Redakcije, koju odmah prosleđujemo na njihov kućni prag, znajući dobro da nemaju nikakvih drugih primanja.

– Našim Đukićima zahvalnost do neba. Sigurna sam da možete nabrojati na prste jedne ruke ljude koji na ovaj način brinu o nekome, a da ga pritom nikada u životu nisu sreli. To je i više nego za divljenje. Njihovu pomoć kao i uvek iskoristiću da izmirim račune za komunalije, ali i da obradujem Kristijana koji trenutno uživa u čarima zimskog raspusta.

Činjenica je da mira ne bismo imali, da nemamo naše anđele čuvare iz daleka, jer nemam nikakvo zaposlenje. Godinama pokušavam da nađem bilo kakav posao, ali od toga “mrka kapa”. Ostalo je sve po starom. Kristijan ide u školu, druži se i pomaže mi kad i koliko može. Na njega nemam zamerke – iskreno će Slađana Stanković.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Source :

K. Nedeljković

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime