youtube.com/ Shiba Art Online

Japanski pas rase šiba inu možda je i jedini pas koji drži četkicu ustima, nanosi boje na platno i tako stvara umetnička dela. Postao je popularan na društvenim mrežama, a na “Instagramu” ima više hiljada pratilaca.

Ovaj petogodišnji dobri pas Hanter živi u Kanadi zajedno sa svojim vlasnicima Kenijem Auom i njegovom ženom Denis Lo.

Kuća ovog bračnog para imala je veliki prazan zid koji su želeli da ispune umetničkim delima.

– Probali smo nekoliko različitih umetničkih dela, ali ništa nije bilo dovoljno dobro. Pošto je Hanter veliki deo naših života, mislili smo da bi bilo prikladno da on za nas napravi neke umetničke slike – pričaju Au i Lo.

Prvo su ga uvežbali da drži četkicu i da njome dodirne papir. Za svaki dodir četkice i papira ovaj pametni pas dobije nagradu. Kada su na četkicu dodali boju, rezultat je za ovaj bračan par bio iznenađujuć.

– Kad je prvi put naučio da slika, želeo je to sve vreme da radi – kaže Au i dodaje:

“Slikarstvo je postala njegova svakodnevna rutina i čini nam se da voli da ima posao. Čini ga mirnijim.”

Kako je Hanter nastavio da izražava svoju kreativnu prirodu, par je odlučio da pokrene Instagram stranicu gde postavljaju njegove crteže, a koja već ima više od pet hiljada pratilaca.

Par je odlučio i da otvore prodavnicu u kojoj se umetnička dela njihovog psa mogu kupiti za 33 evra.

Au i Lo kažu da će podsticati Hantera da slika sve dok on bude to želeo. Ako mu ikada bude dosadno, prestaće.

– On ima mnogo energije i čini nam se da je najsrećniji kada i fizički i mentalno vežba, pa smo ga naučili mnogo trikova – može da očistiti svoje igračke, donese naše papuče i slično. Definitivno je najpametniji pas kojeg smo ikada imali, ali takođe ima jaku ličnost, pa ako mu se ne sviđa nešto što tražimo od njega, on nam to i stavi do znanja – kaže ovaj bračni par.

Source :

rts.rs, Vestionline

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime