Uhapšeni bivši policajci RS

0

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su na području Srebrenice i Bijeljine trojicu Srba – Zorana Ilića (43), Duška Jevića (54) i Mendeljeva Đurića (49), pod optužbom da su navodno počinili krivično delo genocid u Srebrenici.
Kako je izjavio portparol Tužilaštva Bosne i Hercegovine Boris Grubešić, pomenuta trojica su bivši pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, a uhapšeni su po nalogu tužioca iz Odeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH.
– Uhapšeni će biti predate tužiocu na saslušanje posle čega će biti odlučeno o pokretanju predloga za određivanje pritvora – izjavio je Grubešić.
Još jedno hapšenje Srba, po nalogu Tužilaštva BiH, i njihovo odvođenje pred Sud BiH, pred kojim je preko 90 odsto osumnjičenih srpske nacionalnosti, izazvalo je gnev među srebreničkim Srbima i produbilo nepoverenje prema pravosuđu BiH.
Predsednik SO Srebrenica Radomir Pavlović, u izjavi za ”Vesti” pita:
– Zašto ni 17 godina nakon zločina nad srpskim stanovništvom Zalazja, Biljače i Sasa nema kazne za zločince!?
A istina je, kaže, ”da su 1992. godine muslimanske snage tzv. Armije Republike BiH organizovano, sistematski i planirano izvršile agresiju na sva srpska sela na području opštine Srebrenica”.
– Napad na Biljaču, Sase, Zalazje na Petrovdan 1992. godine, gde je u jednom danu ubijeno 69 srpskih civila, samo je deo projekta muslimanske vojske na području srebreničke opštine čiji je politički cilj bio da na obali Drine ne bude Srba – kategoričan je Pavlović.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime