Monah manastira Vranjina Goran Kimpanov (43) uhapšen je zbog nesreće na Skadarskom jezeru.

U toj nesreći četiri osobe su izgubile život kada se prevrnuo brodić, saopštila je crnogorska policija. Kako se navodi, mohanu Kimpanovu na teret se stavlja delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti i on će biti priveden nadležnom tužiocu, prenosi CDM.

Četiri osobe utopile su se juče kada se brodić sa više ljudi prevrnuo kod manastira Vranjina, na Skadarskom jezeru, dok je pet osoba spaseno.

U nesreći koja se dogodila u nedelju popodne, utopili su se muškarac, njegova trudna supruga, njihova dvanaestogodišnja kćerka i muškarac koji je pokušao da ih spasi, prenele su ranije podgoričke Vijesti.

U brodiću su osim njih bile još četiri osobe i iguman manastira koji je upravljao čamcem. Oni su, zajedno sa još nekoliko porodica, bili gosti manastira Vranjina, gde je uz liturgiju proslavljan imendan igumana Neofita, a pre njih sveštenici su na obalu prebacili tri grupe ljudi.

Nesreća se dogodila oko 15 sati kada je počelo nevreme i veliki talasi koji su potopili čamac.

Jedan od putnika u čamcu je rekao da su svi počeli da plivaju, a da su žena i muškarac stradali kada su pokušali da spasu dete, kao i muškarac koji je pokušao da im pomogne. Telo jedne žene je pronađeno, dok se za ostalima traga.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime