Z. Vicelarervić
Mladi folkloraši Izvora i Kola

Uprava kluba Srbija iz Noj Izenburga kod Frankfurta je za svoje članice i sve gošće i goste priredila umetnički program povodom proslave Dana žena.

Program je, u foajeu hale u Sportparku, gde klub Srbija redovno organizuje slavlja, počeo recitacijama đaka Dopunske nastave na srpskom jeziku koji nastavu pohađaju u školi “Hans Kristijan Andersen” u Noj Izenburgu i učenika koji na dopunsku nastavu idu u školu “Hajnrih Man” u Dizenbahu.

U obe škole nastava se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i kulture Srbije i Generalnog konzulata Srbije u Frankfurtu, a učenicima predaje nastavnica Sonja Zrnić. Đaci su pripremili recitale posvećene majkama i dve dramske tačke. Po završetku recitatorskog dela programa, učenici su nastavnici poklonili čestitku za 8. mart sa velikom zajedničkom slikom razreda i buket cveća.

U nastavku programa nastupali su folkloraši srednje grupe KHD-a Kolo iz Frankfurta, koji su za ovo gostovanje pripremili Igre iz Crne Trave, a za njima su svoje umeće pokazali najmlađi igrači KUD-a Izvor koji deluje u okviru kluba Srbija. Mališani iz Noj Izenburga su sjajno izveli Igre iz Šumadije.

Svi učenici programa nagrađeni su velikim aplauzom, a proslava je nastavljena veseljem u kome su prednjačile, naravno, dame uz izvanrednu muziku Zoki benda.
– Lepa je proslava i divan je gest kluba što su nama damama poklonili cvet na ulazu, svaka čast. Svi igramo i veselo je. Muzika zna kako treba da nas podigne sa stolica. Deca su lepo recitovala, a mališani su bili slatki u narodnim nošnjama – kaže za “Vesti” Ivana Petković.

Nastavnica hvali đake

Još pod emocijama posle dobro izvedenog programa zahvaljujući učenicima na poklonu, nastavnica Sonja Zrnić je za “Vesti” izjavila:
– Moji đaci su za ovaj nastup pripremili pesmu “Majka” Mire Alečković, igrokaz “Čuvaj svoju mamu” prema stihovima Mirjane Petrov, zatim smo iz nekoliko recitacija i tekstova izvukli segmente i iskombinovali ih u jedno scensko delo, dramski tekst. Želim da pohvalim sve moje đake koji su učestvovali u programu jer su se potrudili da nauče pesme napamet kako bi što lepše recitovali za mame. Vežbali smo nekoliko časova i mislim da su se pokazali u najboljem svetlu – hvali svoje učenike nastavnica Sonja.

Dva razloga za slavlje

Sandra Vićanović je imala dva razloga za slavlje, Dan žena i rođendan.
– Tačno je, ja danas duplo slavim. Mi smo iz KHD Kolo i došli smo da zajedno sa drugarima iz Noj Izenburga proslavimo Dan žena, a ja sa mojim dugogodišnjim prijateljima proslavim i rođendan. Društvo je super i zabava takođe – kaže Sandra i dodaje da, za trenutak, ima utisak kao da svi u sali slave njen rođendan.

Source :

Z. Vicelarervić - Vesti

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime