Foto: Ilustracija

Predrag Sazdanović, direktor Kliničkog centra u Kragujevcu, izjavio je da je juče nakon carskog reza rođena prva beba začeta u kragujevačkom Centru za vantelesnu oplodnju.

Pre nepunih godinu dana u Kliničkom centru Kragujevac počeo je da radi Centar za vantelesnu oplodnju gde su parovima omogućena tri pokušaja vantelesne oplodnje koje finansira država.

– Juče je nakon carskog reza rođena prva beba začeta u našem Centru za vantelesnu oplodnju. Radi se o zdravoj devojčici od oko tri kilograma – rekao je Sazdanović za RTS.

Dodaje da je Centar za nepunih godinu dana dao dobre rezultate i da je sam proces u kragujevačkom Centru za vantelesnu oplodnju bio uspešan jer je rezultovao sa pet trudnoća.

– Uz zahvalnost profesorki Garaleić i njenom timu sa ginekološko-akušerske klinike Narodni front, mi smo ove jeseni imali 21 par koji je bio u našem procesu, od toga imamo pet trudnoća, dve blizaničke i jedne trojke. Što znači da ćemo imati osam novorođenih beba nakon ovog početnog probnog rada – objašnjava Sazdanović.

On navodi da nastavljaju sa radom dalje.

– Ove godine smo krenuli potpuno rutinski, od ponedeljka 18. februara imamo grupu od 13 parova i ove godine ćemo ostvariti plan od sto parova – navodi doktor Sazdanovic.

Međutim, dodaje da to ne treba da spreči nove parove da se prijave.

– Svi pacijenti neka nam se jave, svi će biti primljeni i niko neće biti odbijen za proces vantelesne oplodnje u Kragujevcu –  ističe Sazdanović.

Source :

Vestionline

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime