“Turska planira da pokrene međunarodnu istragu o ubistvu saudijskog novinara Džamala Kašogija”, izjavio je ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Kašogi, kritičar saudijskog prestolonaslednika princa Mohameda bin Salmana, počeo je da piše za “Vašington post” nakon preseljenja u SAD, a ubijen je u saudijskom konzulatu u Istanbulu 2. oktobra.

Turska je ranije objavila da sarađuje sa drugim zemljama u vezi sa ovim slučajem i optužila Saudijsku Arabiju da nije potpuno kooperativna u istrazi.

Čavušoglu je rekao da pojedine zapadne zemlje pokušavaju da zataškaju ubistvo Kašogija i dodao da je Turska obavila pripreme za pokretanje međunarodne istrage.

– Ići ćemo do kraja. Obavili smo pripreme za međunarodnu istragu u narednim danima i preduzećemo neophodne korake – rekao je šef turske diplomatije, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Uprkos zajedničkoj istrazi sa saudijskim dužnosnicima u saudijskom Konzulatu u Istanbulu, konzulovoj rezidenciji i na nekoliko drugih lokacija, Kašogijevo telo nije pronađeno.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime