Partizanov trener ocenio da je druga utakmica polufinala plej-ofa ABA lige protiv Zvezde bila – “krvava”.

– Želim da čestitam mojim igračima na važnoj pobedi. Teška utakmica. U plej-ofu na sedam dana svaka utakmica kao da je neka druga liga. Prva utakmica je bila napadačka, “plejstejšn”, a ova je bila “krvava” – rekao je Trinkijeri. – Bili smo bolji u odbrani, par detalja moramo da sredimo, ali smo dobro čuvali njihove šutere celu utakmicu i to je bilo ključno. Mogli smo i ranije da rešimo, ali mi smo takvi, nećemo se promeniti tako brzo. Moramo nešto da zabrljamo. Ali, kad imaš srce, to ti se malo oprašta.

Partizanov trener kaže da Zvezda ostaje favorit i za “majstoricu” sledeće subote (20 časova).

– Muški su igrali, borili su se do kraja. Znamo koliko su dobri i koliko talenta imaju. Za mene je jako važno bilo da dobijemo večeras jer mislim da je ekipa koliko je radila to i zaslužila. Zvezda ostaje favorit. Fantastični su. Pametni su, iskusni, znaju kako se igraju ove utakmice. Sad je samo jedna utakmica, mislim da smo tamo gde smo želieli da budemo.

U samom finišu meča presudila su dva ozanzivna skoka Partizana i igra Markusa Pejdža.

– Markus Godo Pejdž. Nekad uporno verovarti u nešto donosi rezultat. Verovao sam u njega, dao sam mu važne šuteve, i pogodio je one najvažnije, ali skokovi u napadu su bili ključni – rekao je Trinkijeri.

Dobru partiju, kao i u prvom meču, pružio je i Vanja Marinković.

– Ova ekipa radi. Pre ili posle to se vidi na terenu. Vanja je posebno dete, on je pravi “grobar”, imao je mislim šest trenera a ima 22 godine. On je bio u ovom Partizanu kad su bili najgori dani i nije to kad si tako mlad tako lako. Ovo što je pokazao je rezultat njegove posvećenosti, on je važan igrač za nas – rekao je Trinkijeri.

Upitan koliko Partizan može bolje, Trinkijeri je naveo da ne zna.

– Ne znam kakva će sledeća utakmica biti. Mislim da će biti kompletno drugačija. Ovo je za vas fantastična serija, produžetak, ova utakmica… Ovo je grad košarke, morate i vi da budete srećni. Bolje od ovoga? … Daćemo sve od sebe da igramo još bolje, kako bolje još ne znam sad.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime