Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je danas da iz Partizana namerno prave pritisak i provociraju, ali da je spremio ekipu kako bi ostala fokusirana samo na teren i kako da pobedi u majstorici za finale ABA lige.

– Pred nama je najbitniji trenutak u sezoni, igramo jedan od finala. Svi smo svesni da je bitan meč i da moramo da pobedimo. Želimo da se skoncentrišemo samo na teren, a sa druge strane prave se igranke koje mogu da utiču i hoću da izolujem tim iz smešnih stvari – rekao je Tomić na konferenciji za novinare na Malom Kalemegdanu.

On je odgovorio kolegi iz Partizana Andrei Trinkijeriju da ne diže tenziju zapaljivim izjavama.

– Moj posao je da radim kao trener Crvene zvezde, a ne kao boksera. Mojim igračima ne mogu da kažem krv, udarci ispod pojasa, brutalni udarci, već samo u vezi sporta i košarke. Sa druge strane govore o srpskoj košarci, a onda spominju takve reči pokušavajući da naprave pritisak, ali mislim da su se prevarili i da je sada na njima. Ovo nije bitka za zivot i smrt, već za sport i da se pobedi utakmica. Voleo bih da se priča samo o terenu – naveo je Tomić dodavši da dva imena “ratuju” protiv Crvene zvezde, aludirajići na Trinkijerija i predsednika Ostoju Mijailovića.

Tomić kaže da su njegovi košarkaši spremni i fokusirani samo na teren.

– Živimo za klub, za ovu utakmicu i da se plasiramo u finale – poručio je on i potvrdio da se Džo Regland nije oporavio od povrede i da neće igrati.

Košarkaš Dejan Davidovac očekuje pobedu, jer kako je naglasio, cilj je osvajanje ABA lige.

– Čeka nas teška utakmica, kao i svaka do sada. Odlično se poznajemo, igrali smo četiri puta u mesec dana, i neće biti spektakularnih iznenađenja. Sremni smo i nadamo se pobedi – zaključio je krilni košarkaš.

Utakmica Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 18 sati u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime