Ljudima koji imaju kućne ljubimce može biti pravi izazov kada treba da dođu kući s tek rođenom bebom, a kako piše portal TheDodo, ni Amerikanka Džen Ekert nije mogla pretpostaviti s koliko će pažnje njeni ljubimci, divovski zečevi Alfi i Amelija, prihvatiti njenu tek rođenu ćerku Bejli. Međutim, od prvog trenutka bilo je jasno da su se zečevi u bebicu naprosto zaljubili.

Kad je Bejli izlazila iz porodilišta, Džen je povela Alfija i Ameliju koji su od prvog trenutka širom otvorenih očiju čuvali automobilsko sedište s bebom.

– Alfi je pokušavao da uđe u sedište, a Amelija je samo njuškala – ispričala je Džen napominjući da su od početka oboje bili i jako nežni i pažljivi prema pridošlici. A iako se često drže po strani i ignorišu ljude, ovim zečevima nikad nije uspelo da ignorišu malenu Bejli.

– Bejli je uvek u centru njihove pažnje i uvek pokazuju da je imaju na oku – kaže Džen i dodaje da zečevi uglavnom spavaju pored bebe i čuvaju je. Kako je od rođenja uz njih i ona njih obožava pa se okreće kad čuje da ulaze u sobu.

Gepostet von Rabbitat for Humanity-Therapy Buns on Both Sides of the Bridge am Montag, 30. Juli 2018

Alfi i Amelija su Belgijski orijaši, tzv. divovski zečevi, koji narastu do težine od desetak kilograma pa su savršene veličine za najbolje prijatelje ove male bebe. Inače, Alfi je nešto osetljiviji pa buči kad Bejli plače, a oboje je uvek njuškaju i time proveravaju spava li čvrsto. Ovakva veza između novorođenčeta i zečeva nije česta pojava, najviše jer većina ljudi ne veruje da njihov suživot može biti tako idiličan pa se reše ljubimaca pre nego što dođe dete.

Džen je svoje ljubimce uz pomoć udruženja Pet Partners nedavno počela da trenira da budu terapijski zečevi, koji će jednom kada dobiju sertifikat moći pažnju da poklanjaju i bolesnicima u bolnicama i staračkim domovima. O njihovom napretku vlasnica redovno obaveštava preko Fejsbuk stranice Rabbitt For Humanity, a niko ne sumnja da će se i s drugima ponašati slično kao s malom Bejli.

Gepostet von Rabbitat for Humanity-Therapy Buns on Both Sides of the Bridge am Dienstag, 28. August 2018

– Mislim da ljude zanima kako se zečevi ponašaju, pogotovo kad ih vide kraj bebe, što nije čest prizor – priča Džen, koja promoviše terapiju sa zečevima, ali i napominje kako je važno podići svest ljudima da oni nisu životinje koje bi trebalo držati u kavezima.

– Žive desetak godina i vrlo su inteligentni i privrženi svojim životnim partnerima, ali i bliskim ljudima – kaže Džen i napominje da, budući da su u prirodi često plen, zečevi ne vole da se previše maze i podižu. Ali kako kaže, vole satima da sede pored dragih ljudi.

Alfred: Now, Miss Bailey Bun, wees need yous to deestract Mommy so wees can hop on de desk and get de tweats. So wees…

Gepostet von Rabbitat for Humanity-Therapy Buns on Both Sides of the Bridge am Dienstag, 13. November 2018

Ona se s njima prvi put bliže upoznala kad je suprug pre pet godina doneo ženku Betsi iste vrste koja joj je, kaže, pomogla prebroditi smrt majke. Nakon Betsi par je udomio i mužjaka Voltera, a Džen je oboje trenirala za terapijske zečeve. Danas to radi s Alfijem i Amelijom, i ne sumnja da će pomagati svima kojima su potrebni ljubav i nežnost, iako će malenu Bejli verovatno ovi zečevi uvek voleti malo više nego druge.

Source :

Vestionline

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime