Tata, vrati moje pare

0

Očevi su najčešće oslonac svoje dece sportista, ali stvari ponekad krenu u pogrešnom pravcu. A glavni razlog je, pogađate, novac. Pogotovo kad roditelj postane finansijski menadžer svog naslednika ili naslednice.
Čitali smo prethodnih godina i meseci o raznim slučajevima, o Mesijevima, Nejmarima ili Grafovima i Vilijamsovima. A sad je u epicentar došla i porodica Ozil.
Glavna zvezda familije Ozil, fudbalski reprezentativac Nemačke i vezista londonskog Arsenala, Mesut, ne samo da se posvađao sa ocem Mustafom, već je sve otišlo predaleko – do suda!
Sve je počelo kad je Mesut odlučio da otpusti oca, koji se brinuo o njegovim marketinškim i finansijskim pitanjima i isti posao poverio bratu. Međutim, tata Ozil se nije mirio sa takvom odlukom i tužio je sina tražeći da mu isplati 630.000 evra na ime gubitka. Mesut je na tužbu odgovorio kontratužbom i tražio da mu otac vrati milion evra koje mu je pozajmio.
Prljav veš je iznet u javnost i bez obzira što je pre nekoliko dana u Diseldorfu došlo do poravnanja i nagodbe među zavađenim strankama, ostaće tužan ukus zbog poremećenih porodičnih odnosa.
Ostrvski mediji prenose da je odnos trajno narušen i da je Mesut rešio da otpusti oca kada je ovaj napustio njegovu majku. Istovremeno, tata Mustafa je za sve okrivio Mesutovu devojku Mendi Kapristo koju je optužio da je "zaludela" njegovog sina i da ima veliki uticaj na Mesutove odluke.
Kad je fudbal u pitanju, Mesut Ozil je više od mesec dana van terena zbog povrede kolena, a kako stvari stoje čeka ga minimum još toliko pauze, pa i više.
– Doktori kažu da ću biti spreman za sedam nedelja. Kad se sve sabere to je mnogo vremena, rekao je Ozil za nemačke medije. – Ali, tako je to u fudbalu, ponekad si povređen i jedino što ti preostaje je da budeš strpljiv, kazao je Ozil.
Mesut Ozil je poslednji meč za Arsenal odigrao još 5. oktobra u porazu od Čelzija (0:2). Ukupno je ove sezone odigrao devet utakmica za londonske "tobdžije", šest u Premijer ligi i još tri u Ligi šampiona. Postigao je i jedan gol, na meču sa Aston Vilom u septembru.

Mesiju preti zatvor
Otac Lionela Mesija, Horhe, optužen je za utaju poreza između 2007. i 2009. od 4,2 miliona evra, ali tužioci u ceo slučaj uvuku i fudbalera. Priča još nije gotova, a Mesijevima prete i zatvorskim kaznama.

Graf senior osuđen
Otac Štefi Graf, Peter, koji je preminuo prošle godine, još 1997. je osuđen na 45 meseci zatvora zbog utaje poreza za koju Štefi tada nije znala, zbog čega je na nekoliko godina prekinula sve odnose s njim. Kasnije je došlo do pomirenja.

Optužbe za Vilijamsove
Otac Serene i Venus Vilijams, Ričard, manevrisao je finansijama svojih ćerki iako su one to poricale tvrdeći da im je samo trener. On je 2006. bio optužen da je u ime Serene i Venus ugovorio da će one igrati na turniru "Bitka polova 2001", ali se tamo nisu pojavile.

 

Nejmarove "mutne" radnje
Otac fudbalera Barselone Nejmar da Silva našao se na naslovnim stranama kad je otkriveno da je u transferu njegovog sina iz Santosa u Barselonu "mutnim" radnjama izdejstvovao da 40 od ukupno 57 miliona evra završi na računu kompanije N&N kojom je upravljao upravo Nejmar senior.

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime