A. Čukić
Boris Tadić

Socijaldemokratska stranka će danas na sednici Glavnog odbora doneti odluku o ujedinjenju u “veliku Demokratsku stranku”, najavio je predsednik SDS Boris Tadić.

– Mi na sednici donosimo odluku o ujedinjenju u “veliku Demokratsku stranku”. Mi koji smo pripadali i gradili je i svađali se unutar nje i napuštali je iz raznih razloga, ponovo preuzimamo na sebe odgovornost da izgradimo jedan politički sistem i blok koji ima jasnu ideološku orijentaciju i strateško opredeljenje – rekao je Tadić novinarima uoči početka sednice GO SDS.

Rekao je da SDS danas donosi odluku o ujedinjenju nakon višemesečnih pregovora sa predstavnicima drugih stranaka koje su nekada pripadale DS u jednu uniju tih stranaka, kao i da će ta unija kasnije prerasti ponovo u jednu stranku.

Istakao je da će politika tog bloka biti razumna i da će se zalagati za nacionalno pomirenje.

Tadić je kazao da je moguće da do formalnog ujedinjenja dođe pre velikog protesta opozicije zakazanog za 13. april.

Na pitanje da li će biti jedan od govornika na protestima opozicije ili će to prepustiti predsedniku DS Zoranu Lutovcu, Tadić je kazao da je spreman da govori, ali da neće da sužava prostor novim liderima, među kojima je i Lutovac.

A upitan šta očekuje da se dogodi do 13. aprila i da li će lideri opozicije razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Tadić je kazao da je Vučić rekao da neće da razgovara sa njima, već sa građanima učesnicima građanskih protesta, iako su, kaže, lideri opozicije predstavnici tih građana.

Tadić je, kritikujući aktuelnu vlast, rekao da Srbija i njeni građani žive u prostoru “izvrnutih ogledala”, odnosno da vlast daje sliku koja ne odgovara realnosti, a urušava demokratiju.

Sada postoji samo “privid zlatnog doba”, dok je Srbija u vreme njegove vlasti bila, kaže Tadić, ekonomski među najboljim zemljama u regionu.

Zaključio je da treba da se stide evropski političari koji podržavaju takvu vlast u Srbiji.

Source :

Vestionline, Tanjug

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime