Hašim Tači izjavio da bi Rusija mogla da odigra važnu ulogu za mirovni proces ukoliko bi priznala nezavisnost Kosova, jer bi tada Beograd odustao od mitologije.

Kosovski predsednik je, kako piše prištinska Koha, a prenosi Unmik u današnjem pres klipingu, to rekao u intervjuu za nemački dnevnik Tagescajtung i optužujući Rusiju da koristi svoju moć u Savetu bezbednosti UN kako bi sprečila Kosovo da se pridruži UN.

Osvrnuo se i na pet zemalja članica EU, koje odbijaju da priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, ocenivši da to predstavlja “ogroman hendikep”.
Tači tvrdi da je “Kosovo uspešna priča”.

– Mi neprekidno unapređujemo našu međunarodnu poziciju. Ekonomija je u usponu i dostigli smo četiri odsto ekonomskog rasta proteklih godina – tvrdi Tači.

Upitan da prokomentariše evropsku perspektivu Kosova, Tači je rekao da Kosovo ima “jasnu viziju” evroatlanskih integracija.

– Strpljivi smo i veoma naporno ćemo raditi da poboljšamo situaciju na Kosovu. Antizapadne pozicije i ideologije nemaju šanse da uspeju ili imaju uticaj na Kosovu. Pre svega, želimo da EU razmisli o svojoj oklevajućoj politici – rekao je Tači.

Source :

Vestionline, Tanjug

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime