Ženska odbojkaška sekcija Srbije saznala je protiv koga će najverovatnije igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2020.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Aktuelne svetske šampionke iz Japana ranije ove godine za plasman u Tokio najverovatnije će morati “preko” Portorika, Tajlanda i Kube.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, svetski prvak, vicešampion Olimpijskih igara i prvak Evrope, zauzima prvo mesto na najnovijoj rang listi FIVB, pa će, najverovatnije, na turniru Interkontinentalnih kvalifikacija od 2. do 4. avgusta igrati protiv Portorika, Tajlanda i Kube.

Najavljeno je da će FIVB 31. januara 2019. objaviti ko su domaćini turnira, kao i raspored utakmica. U Interkontinentalnim kvalifikacijama će igrati 24 najbolje selekcije sa FIVB rang liste, izuzimajući Japan, domaćina Olimpijskih igara. Po sistemu serpentine biće određeno 6 grupa, u kojima će igrati po 4 selekcije, a samo pobednik će izboriti plasman na OI 2020 (24. jul – 9. avgust).

Interkontinentalne kvalifikacije (2. – 4. avgust):

Sastavi grupa:

A grupa: Srbija, Portoriko, Tajland, Kuba
B grupa: Kina, Turska, Nemačka, Češka
C grupa: SAD, Argentina, Bugarska, Kazahstan
D grupa: Brazil, Dominikanska republika, Kamerun, Azerbejdžan
E grupa: Rusija, Južna Koreja, Kanada, Meksiko
F grupa: Holandija, Italija, Belgija, Kenija

FIVB je objavio da će se 5 Kontinentalnih turnira odigrati u januaru 2020, kao i da će na njima igrati minimum po 4 selekcije koje se nisu kvalifikovale na OI.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime