B. M.
Lomljenje slavkog kolača

Svetosavska proslava na bogoslužbenom mestu Pasau organizovana u prisustvu sedamdesetak vernika iz ovog grada na Dunavu i njegove bliže okoline. Bogosluženje je obavio jerej Bojan Simić iz Regenzburga, čijoj parohiji pripada ovo i još tri bogoslužbena mesta Landshut, Burghauzen i Frajsing.

Posle praznične službe sveštenik je osveštao slavski kolač i žito koje su pripremili domaćini slave članovi porodice Vidović iz Šerdinga. Parče slavskog kolača kao domaćini sledeće godine primili su članovi porodice Stanišić iz Bad Fisinga.

Prigodan program recitacija u čast Svetog Save sa sveštenikom i roditeljima pripremilo je 30 dece različitog uzrasta. Svi su oni posle završenog programa od kuma slave dobili prigodne svestosavske paketiće.

Ručak za slavskom trpezom pripremili su zajednički vernici ovog bogoslužbenog mesta. Jerej Bojan Simić kaže da je u ovom podunavskom bavarskom gradu i njegovoj okolini registrovano oko 50 porodica pravoslavnih Srba koji imaju kontakte sa našom crkvom. On dva puta mesečno odlazi u Pasau na ovo bogoslužbeno mesto gde okuplja naše vernike.

Source :

B. M.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime