R. Rajić Ristić
Nepravda: U Vidovdanu su podsetili na žrtve agresije

Prošlo je 20 dugih i tužnih godina otkako je NATO alijansa napala suverenu zemlju – SR Jugoslaviju bez dozvole Saveta bezbednosti UN, što je presedan u istoriji čovečanstva, istaknuto je na komemorativnom skupu u udruženju Vidovdan u Vićenci. 

Na dvadesetogodišnjicu od početka agresije na našu zemlju uz članove udruženja bili su i Italijani, poštovaoci srpskog naroda. Skupu je između ostalih prisustvovao Paolo Mele, advokat, pesnik i veliki prijatelj Srba.

– Vaš narod je žrtva međunarodne nepravde. Upoznao sam srpski narod vrlo dobro, cenim ga i poštujem zbog njegove vrednoće i gostoprimstva u koje sam se uverio. Tri puta sam bio u Srbiji i uvek bio dočekan toplinom i gostoprimstvom kakvo samo kod vas u Srbiji još postoji. Svet se ogrešio o srpski narod – istakao je Mele.

Književnica Karla Galvan je sa puno ponosa izjavila:

– Srbe sam upoznala do tančina, Srbi su narod koji ume da voli, a nikako da mrzi. Da voli bezuslovno, daje ti dušu. Na Zapadu tih moralnih vrednosti nema, na Zapadu sve ima svoju cenu i sve se kupuje… Žrtvovan je narod u korist velikih sila, ali će istina izaći na površinu.

Dejan Mitić, predsednik Vidovdana ističe da je došao na komemorativni skup tužan, jer zna šta je učinjeno tokom 78 dana te 1999.

– Najtragičniji momenat u svemu što su nedužna deca poginula, nevine žrtve tog sramnog napada velike vojne sile na malu zemlju kao što je naša. Okupili smo se sa velikim bolom, jer svako sećanje na taj događaj je neodbolovani bol, nikad ga nećemo odbolovati. Naše udruženje je ovim putem odalo počast svim žrtvama palim u sramnom napadu alijanse.

Pravoslavna braća

– Makedonci su uvek bili uz Srbe, mi smo pravoslavna braća, vera nas ujedinjuje, a i jezik nam je skoro isti. Uvek smo se pomagali i Makedonci nikad neće prihvatiti činjenicu da Kosovo nije Srbija – rekao je Zoran Nikolov.

Source :

R. Rajić Ristić

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime