Festival “Beovizija”, na kojem će biti izabran predstavnik Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2019, ove godine imaće tri takmičarske večeri. Prvo i drugo polufinale na programu su 27. i 28. februara, a veliko finale izbora za srpsku pesmu na Evrosongu – 03. marta. Prenose sve tri večeri iz Studija 8 i 9 RTS-a gledaoci će moći da prate na Prvom programu RTS-a i RTS Planeti od 21.00.

Na osnovu objavljenog konkursa za izbor srpskog predstavnika na takmičenju za “Pesmu Evrovizije”, koja će se u maju ove godine održati u Tel Avivu, selekciona komisija je u konkurenciji od 76 kompozicija odabrala 24 koje će se takmičiti na festivalu “Beovizija 2019”. U oba polufinala predstaviće se po 12 kompozicija, a najboljih 6 iz svakog polufinala boriće se u velikom finalu za titulu pobednika “Beovizije 2019”. Publika i stručni žiri će svojim glasovima – po evrovizijskom principu, odlučiti ko će predstavljati Srbiju na 64. po redu izboru za najbolju pesmu Evrope.

Voditeljski par: Ivana i Dragan

Ovogodišnja Beovizija imaće šest voditelja. RTS-ov tandem Dragana Kosjerina i Ana Babić ove godine će gledaoce kroz takmičarske večeri iz najvećeg studija RTS-a voditi uz pomoć glumačkog dvojca – Ivan Mihailović i Nebojša Milovanović. Iz Studija 9, koji će u danima festivala postati green room, uključivaće se Kristina Radenković i Bojana Marković.

Voditeljski par 27. februara biće Dragana Kosjerina i Ivan Mihailović, a redosled izvođenja kompozicija prve polufinalne večeri je sledeći:

1. Zašto da se ne desi – FANKD AP
2. Tugo – ALEKSANDRA SEKULIĆ
3. Voda i plamen – OSVAJAČI
4. 7 – DUNjA VUJADINOVIĆ
5. Do 100 – MR. DOO
6. Da li čuješ moj glas – SAŠKA JANKS
7. Bela – IVAN KURTIĆ
8. Aritmija – SOFIJA PERIĆ
9. Još ti čujem glas – SNEŽANA BERIĆ – EKSTRA NENA
10. Samo lagano – ELEONORA
11. Moja bol – VONDER STRINGS I IVANA VLADOVIĆ
12. Samo bez straha – NATAŠA I UNA

Sve kompozicije koje učestvuju na ovogodišnjem festivalu dostupne su na multimedijalnoj platformi RTS Planeta i zvaničnom Jutjub kanalu RTS-a za Pesmu Evrovizije.

Beovizija 2019 – 27. i 28. februar, 3. mart, 21.00, RTS 1 i RTS Planeta

Source :

Vestionline

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime