youtube.com/ACB
Udarac Rendolfa po licu Singltona

Sudijski trojac Huan Karlos Garsija-Migel Peres Peres-Himenes Truhiljo su izdali saopštenje u kom prihvataju odgovornost za sporne odluke u finalu španskom Kupa kralja.

Naglasak je na neusmnjivom faulu Realovog Amerikanca/Slovenca Entonija Rendolfa nad Barsinim Krisom SIngltonom i diskutabilnoj silaznoj putanji i priznavanja poena Anta Tomića u prelomnim momentima utakmice.

“Svesno smo ozbiljni grešaka na kraju utakmice i prihvatićemo sve odluke koje ACB donese u vezi sa njima. Spremni smo da sa ACB nastavimo saradnju u stalnoj obuci tokom sezone za najbolje moguće suđenje. Maksimalno verujemo sudijski kolektiv. Sudije u ACB ligi su na najvišem tehničkom nivou na svetu i to je međunarodno priznato na svim turnirima i prvenstvima na kojima učestvujemo, ali zbog toga nismo manje ljudi, pa grešimo. Greške pogađaju i nas i zato radimo svake nedelje da bismo ih izbegli”, stoji u saopštenju.

Barselona Svetislava Pešića je na kraju pobedila Real Madrid posle produžetka sa 94:93, a srpski trener i junak meča Ante Tomić su na specifičan način to proslavili.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime