Stiže asfalt u Miladiće

0

Meštani sela Miladići, iz opštine Brčko u BiH, organizovali su nedavno u Bad Ragacu humanitarnu zabavu na kojoj su sakupljali novac za asfaltiranje ulica u njihovom rodnom selu. Kako smo saznali, u ovoj akciji učestvuje i opština Brčko sa okolnim selima, zatim grad Brčko i dijasporci iz Švajcarske koji su na sebe preuzeli trećinu tražene sume za plaćanje ovog poduhvata.
Glavni organizatori ove zabave bili su Radislav Đokić, Tešo Mihajlović i Obren Đokić, a specijalni gosti večeri bili su ansambl koji neguje izvorne pesme "Trebavske Lole" i KUD "Sveti Sava" iz Altštetena koji redovno učestvuje na humanitarnim priredbama.
"Trebavske Lole" su muzikom i pesmom iz rodnoga kraja razgalili srca prisutnih, a isti podvig je ponovio i prvi ansambl KUD-a "Sveti Sava" sa spletovima igara iz okoline Trstenika i Leskovca. Na ovu zabavu su došli meštani sela Miladići iz cele Švajcarske: iz Berna, Araua, Ciriha, Lucerna i drugih gradova.
Veče je proteklo uz dobro poznate zavičajne zvuke, u lepom i veselom ambijentu. Organizatori su kako dolikuje ugostili sve one koji su došli te večeri dočekujući ih domaćom rakijom, a onda je krenula igranka koja je baš potrajala.

Konto za pomoć
Ljudi dobre volje mogu se priključiti ovoj akciji i uplatiti dobrovoljan prilog na račun: CH 19 8128 1000 0072 9922 4 Miladici
Adresa banke : Raiffeisenbank Mels, Oberdorfstr. 11, 8887 Mels

 

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime