Privatna arhiva
Prijateljstvo: Srbi i Italijani na promociji

U Vićenci je održana promocija zbirke pesama “Zora života” autorki Rade Rajić Ristić, književnice, prevodioca i nastavnice u Padovi i Snežane Šolkotović, nastavnice iz Kladova.

Knjiga je dvojezična, baš kao što je bila publika u kojoj su se našli i Italijani i Srbi, tako da je veče proteklo na oba jezika što je događaju davalo posebnu čaroliju.

– Ovako se grade mostovi prijateljstva i pokazuje veličina, bogatstvo i vrednost naše zemlje. Na ovaj način pokušavam i težim da Srbiju prikažem u najlepšem ruhu, da je približim Italijanima i u njima probudim želju da je posete i upoznaju u prvom licu, a ne iz medija. Srbiju treba doživeti da bi je zavoleli. Put je, što se u narodu kaže, trnovit, ali ne odustajem od svoje namere – izjavila je Rada Rajić Ristić.

Snezana Šolkotović nije bila prisutna, ali je Karla Galvan pročitala njene pesme. Karla odlično govori srpski jezik, budući da je nebrojeno puta posetila Srbiju.

Pesme autorki su ostavile dubok utisak na publiku i dobronamerne poruke: da je život jedinstven i neponovljiv doživljaj u ovom i ovakvom svetu koji bi trebalo da predstavlja zajedničku kolevku svih naroda.

Moderator večeri bio je Lučano Karpo, a počasni gost Paolo Mele, advokat, pesnik i veliki prijatelj srpskog naroda. Za muzički deo bili su zaduženi Italijan Luka Krako i Dejan Mitić koji su uz gitare otpevali “Sa Kosova zora sviće” i “Pukni zoro”.

Source :

E. V.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime