Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su izvedeni svi koji su nasilno upali u zgradu RTS-a i da je sve urađeno na miran i ozbiljan način.

– Bez prevelike upotrebe sile, policija je zaštitila sve koji rade na RTS i poštujući zakon uspostavila javni red i mir u toj zgradi, i da sve one koji su pokušavali da učine nešto nasiljem, iz te zgrade izbaci – rekao je Stefanović.

Stefanović je istakao da je jedna osoba privedena zbog napada na policajca.

Takođe, naveo je da će u narednim danima nadležni državni organi dobiti sve informacije o ljudima koji su činili prekršajna i krivična dela i postupaće po tim prijavama.

– Srbija je ozbiljna država koja hoće da pokaže da vladavina prava nešto znači i da nikome nije dozvoljeno da nasiljem ostvari cilj – rekao je Stefanović.

On je poručio da će policija postupati na isti način i u svakom budućem slučaju, kada neko bude smatrao da može nasiljem da reši bilo šta i da neće dozvoliti bilo kome u Srbji da nasiljem ugrožava druge ljude ili njihovu imovinu.

Ministar je poručio da je okupljanje dozvoljena, ali ne i nasilje.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović održao je drugu vanrednu konferenciju za novinare, nakon što je deo demonstranata sa Boškom Obradovićem sinoć upao u RTS.

Source :

Vestionline,Tanjug

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime