Promo
Počinje takmičenje za mlade

Večeras od 20 časova po lokalnom vremenu, odnosno 1 sat posle ponoći po srednjeevropskom vremenu, počeće svečana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara mladih na kojoj će zastavu Srbije nositi plivačica Anja Crevar.

 

– Dopala nam se ceremonija dobrodošlice. Sinoć smo pre ceremonije otvaranja imali prilku da budemo sa sportistima iz svih zemalja na istom mestu. Meni se najviše dopao muzički program jer smo mogli da se opustimo, uživamo i malo predahnemo od treninga- rekla je plivačica Mila Medić.

Dan kasnije 7. oktobra startovaće prva takmičenja, a od sportista Srbije prvi na borilišta izlaze strelac Aleksa Mitrović, plivači Boris Lačanski, Mila Medić i Anja Crevar, kao i teniser Marko Miladinović i stonoteniserka Sabina Šurjan.

– Imam tremu i jedva čekam da počne takmičenje. Prva protivnica mi je Slovakinja Kukulkova. Igrale smo na Evropskom prvenstvu u Rumuniji i tamo sam je dobila 3:0. U dobroj sam formi bila pred dolazak u Argentinu tako da se verujem da ću u tom ritmu nastaviti. Nadam se da mogu i do medalje – rekla je Sabina Šurjan naša predstavnica u stonom tenisu.

Olimpijske igre mladih organizuje Međunarodni olimpijski komitet i namenjene su za decu uzrasta od 14 do 18 godina. Singapur je bio domaćin prvih letnjih Olimpijskih igara 2010., dok su zimske održane dve godine kasnije u Insbruku.

Treće Olimpijske igre mladih u glavnom gradu Argentine specifične su po tome što se prvi put održavaju u Južnoj Americi.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime