Stari fijaker svira do jutra

0

U minhenskom restoranu Am Hedernfeld
u subotu je održano Skadarlijsko veče tokom kojeg su više od stotinu gostiju zabavljali Zoran Gotovčević i Miomir Mihailović, članovi beogradske muzičke grupe Stari fijaker.
Kako Mihailović živi i radi u Minhenu, za ovu priliku iz Beograda je stigao Zoran Gotovčević profesor muzike i oni su raznovrsnim repertoarom zadovoljili ukus svih generacija. Ono što karakteriše nastupe ove dvojice vrsnih muzičara je da sviraju i pevaju bez pauze. Oni su krenuli da zabavljaju posetioce početkom večeri i završili nastup u ranu zoru. Za to vreme smenjivale su se pesme i kompozicije uz koje su igrali i pevali dobro raspoloženi gosti.
Skadarlijske večeri se u Minhenu održavaju dva puta godišnje i po pravilu budu dobro posećene, a većina gostiju je redovna na ovakvim okupljanjima. Organizatori kažu da su to oni koji vole starogradsku i dobru narodnu pesmu i melodije "koje se ne zaboravljaju i ostaju večno mlade".
Muzički ansambl Stari fijaker osnovan je u Beogradu 1985. godine kao trio u kome je dve godine bio i Miroljub Brzaković Brzi kao harmonikaš i pevač.
Pesma o srpskoj vojsci
Zanimljivo je da je trio Stari fijaker 1992. godine za PGP RTB snimio pesmu "Duše vojnika iz zemlje Srbije" koja govori o srpskoj vojsci u Velikom ratu. Tada je u grupi pored Zorana Gotovčevića i Miomira Mihailovića bas svirao Radoš Bučković.
 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime