Predsednik SAD Donald Tramp čestitao je danas kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju 11. godišnjicu nezavisnosti i ocenio da je “najvažnije” da “Kosovo i Srbija treba da normalizuju odnose”.

RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je u Trampovom pismu navedeno da su “snažni bilateralni odnosi” Vašingtona i Prištine “ukorenjeni u zajedničkoj viziji stabilnog, sigurnog i prosperitetnog Kosova i Zapadnog Balkana”.

Tramp u pismu navodi da ohrabruje građane Kosova da se fokusiraju na očuvanje demokratskih principa, jačanje vladavine prava i unapređenje ekonomskih i trgovinskih mogućnosti.

– Što je najvažnije, Kosovo i Srbija treba da normalizuju odnose, što je izuzetno važno za zapadne integracije Kosova. Smatramo da je uzajamno priznanje temelj normalizacije odnosa i kao osnova za svako sveobuhvatno rešenje – ocenio je Tramp, preneo je Tanjug.

Navodi se da je on u pismu zaključio da “SAD ostaju partner svima onima koji dele ove vrednosti i spremni su za naporan rad, potreban za sadašnji i budući uspeh Kosova”.

Source :

Vestionline, sputniknews.com

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime