EPA/Yoan Valat
Srpski atletičar

Na predstojećem Evropskom prvenstvu u atletici u Berlinu reprezentacija Srbije nastupiće sa 12 takmičara, saopštio je danas Atletski savez Srbije (ASS).

 

Boje Srbije braniće Ivana Španović, Milica Gardašević i Strahinja Jovančević (skok u dalj), Tamara Salaški i Maja Ćirić (400 m), Marija Vučenović i Vedran Samac (bacanje koplja), Amela Terzić (1500 m), Dragana Tomašević (bacanje diska), Dušica Topić (50 km hodanje), Asmir Kolašinac (bacanje kugle) i Emir Bekrić (400m prepone).

Prvi će na borilište Asmir Kolašinac, 6. avgusta, u kvalifikacijama u bacanju kugle.

– Završne pripreme, kao i svake godine, odrađujem u Sjenici. Još pre 10 godina sam ovde obezbedio odlične uslove za trening i uvek se dobro spremim, što je slučaj i sada. Odradio sam sve kako sam i planirao, jedini problem imam sa ručnim zglobom, ali se iskreno nadam da me to neće puno poremetiti na dan takmičenja. Očekivanja su mi uvek visoka, ali i realna, tako da ću ovog puta biti zadovoljan i plasmanom u finale, odnosno među prvih osam, ali potajno se nadam da ću uz malo sreće imati priliku da se borim za jednu od medalja – rekao je Kolašinac.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime