Srbi okupili ceo svet

0

 

Na ovoj manifestaciji je kroz pesmu, igru i prezentaciju nacionalne kuhinje, učestvovala omladina iz više zemalja. Pored filipinskog, američkog, španskog, italijanskog i švajcarskog našao se i štand Kulturnog kluba "Sveti Nikola" iz Herisaua.

 

U kulturnom delu manifestacije nastupao je dečji folklor KUD "Sveti Sava" iz Altštetena, koji je izašao u susret zemljacima iz kluba "Sveti Nikola" koji nemaju folklornu sekciju. KUD "Sveti Sava" je prezentovao Srbiju na najbolji način – igrama iz cele Srbije i za to su bili nagrađeni burnim aplauzom od ostale omladine koja se tu nalazila.

 

Manifestacija je trajala od 11.00 do 20.00 sati, a ispred našeg štanda sa ćevapčićima bila je stalno gužva.
 

”Ovo je prva manifestacija ovakve vrste u Herisauu u saradnji sa Omladinskim centrom i verujem da će dogodine bolje i lepše biti, a takođe verujem da će učestvovati više nacija. Predložili smo da se ova manifestacija ubuduće održava krajem avgusta, kada se ljudi vraćaju sa odmora i kada je toplije, tako da folklorne sekcije mogu da igraju napolju na improvizovanoj bini. Ovo je još jedan dokaz dobre saradnje našeg kluba sa opštinom Herisau”, rekao je potpredsednik kluba Dragan Dragić.

 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 01.12.)

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime