Srbi okupili ceo svet

0

Kulturni klub "Sveti Nikola" organizovao je u saradnji sa Omladinskim centrom iz Herisaua "Prvi omladinski kulturni dan". Na ovoj manifestaciji je kroz pesmu, igru i prezentaciju nacionalne kuhinje, učestvovala omladina iz više zemalja. Pored filipinskog, američkog, španskog, italijanskog i švajcarskog našao se i štand Kulturnog kluba "Sveti Nikola" iz Herisaua. U kulturnom delu manifestacije nastupao je dečji folklor KUD "Sveti Sava" iz Altštetena, koji je izašao u susret zemljacima iz kluba "Sveti Nikola" koji nemaju folklornu sekciju. KUD "Sveti Sava" je prezentovao Srbiju na najbolji način – igrama iz cele Srbije i za to su bili nagrađeni burnim aplauzom od ostale omladine koja se tu nalazila. Manifestacija je trajala od 11.00 do 20.00 sati, a ispred našeg štanda sa ćevapčićima bila je stalno gužva.
– Ovo je prva manifestacija ovakve vrste u Herisauu u saradnji sa Omladinskim centrom i verujem da će dogodine bolje i lepše biti, a takođe verujem da će učestvovati više nacija. Predložili smo da se ova manifestacija ubuduće održava krajem avgusta, kada se ljudi vraćaju sa odmora i kada je toplije, tako da folklorne sekcije mogu da igraju napolju na improvizovanoj bini. Ovo je još jedan dokaz dobre saradnje našeg kluba sa opštinom Herisau – kaže potpredsednik kluba Dragan Dragić.
 

Ponosni deda
Na ovoj manifestaciji bio je prisutan i Anđelko Spasojević zvani Grga, koji je došao iz Zvornika u posetu unuci Katarini Stepanović. Anđelko je ponosno gledao unuku kako igra u folkloru.

 

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime