Tanjug/Zoran Zestić
Srpska altetičarka pred publikom u Beogradu

Srpska atletičarka u disciplini skok u dalj je skokom 6.92m trijumfovala na četvrtom “Serbian open” mitingu u Atletskoj dvorani u Beogradu.

 

Skok u Beogradu je bolji nego 6.78 iz Birmingema i 6.65 iz Berlina. Podiže se forma za šampionat Evrope u dvorani u Glazgovu (1.-3. marta), tako da se možemo nadati odličnim rezultatima sa razlogom.

Dvostruka uzastopna šampionka Starog kontinenta u dvoranskim uslovima je sa 6.92 bila daleko ispred naše Milice Gardašević (6.51) i bugarske takmičarke Milene Mitkove (6.00).

I drugi srpski atletičari su bili vrlo uspešni.

Elzan Bibić i Amela Terzić su osvojili prvo mesto Srbiji u dugoprugaškoj disciplini 1.500m.

Terzićka je sa istrčanih 04:20.71 bila najbrža među trkačicama. “Komšinice” Pjerdevara iz Rumunije (4:23.07) i Mogor iz Mađarske (4:32.53) su joj bile najbliže.

Bibić (20) je stigao prvi na cilj u trci na 1.500m sa rezultatom 3:43.22, ostavivši iza sebe Danca Jensena (3:43.48) i Bugarina Cenova (3:44.86).

– Bilo je planirano da probijemo granicu ispod tri minuta i četrdeset sekundi, međutim kad sam prešao 1.000 metara video sam da je to bilo malo teže. Onda sam taktizirao zadnjih 500 metara, išao sam na plasman tj. na pobedu. Na kraju sam uspeo u toj taktici, ostvario sam ono što sam želeo. Ovo je bila poslednja provera pred Evropsko prvenstvo u Glazgovu. Dokaz da sam u dobroj formi samo treba sačuvati zdravlje i pripremiti se za ono što nas tek očekuje a to je okršaj sa najboljima iz Evrope – izjavio je Elzan Bibić, dodavši da će se na EP prijaviti i na 1.500m i na 3.000m.

Najbolji atletičar Srbije za proteklu godinu Stahinja Jovančević je trijumfovao u skoku u dalj skokom od 7.85. Drugi je Šveđanin Torneus sa 7.76, treći hrvatski takmičar Dino Pervan sa 7.61.

U sprinterskoj disciplini 60m je Milana Tirnanić pobedila sa 7.42, dok je Aleksi Kijanoviću sa 6.79 za dlaku izmaklo prvo mesto. Turčin Aj Ajkut je bio brži za četiri desetinke.

– Prezadovoljna sam, pogotovo jer imam zdravstvenih problema, tako da je rezultat odličan. Ponovila sam rezultat sa državnog prvenstva što je norma za Glazgov – rekla je Tirnanićka, nadovezavši se na očekivanja na Evropskom prvenstvu.

– Očekujem plasman u polufinale, pogotovo što je pre dve godine u Beogradu bilo potrebno 7.46 sekundi, što mogu.

Bacač kugle Asmir Kolašinac se domogao srebra u bacanju kugle sa rezultatom 20.34m, dok su u discplini 60m sa preponama naši učesnici uzeli tri medalje. Ivana Petković je bronzana kod žena, Luka Trgovčević i Saša Babić su završili kao prvi i trećeplasirani.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime