pixabay.com

“Slovačka neće priznati samoproglašeno Kosovo i učiniće sve da podrži pravednu borbu Srbije, kojoj je učinjena istorijska nepravda”, rekao je predsednik slovačkog parlamentarnog Odbora za evropska pitanja Luboš Blaha na sastanku sa predstavnicima Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju.

On je u Beogradu poručio srpskim kolegama da nikakvi pritisci neće promeniti stav njegove zemlje. Član Odbora za Kosovo i Metohiju Aleksandar Marković zahvalio je za podršku Slovačke evropskim integracijama Srbije, a posebno na principijelnom stavu o poštovanju srpskog teritorijalnog integriteta i suvereniteta, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

– Posebno smo zahvalni što je Slovačka glasala protiv prijema Kosova u Unesko. Pozdravljamo našu dosadašnju parlamentarnu saradnju koju ćemo, nadam se, u narednom periodu intenzivirati – rekao je Marković.

On je ukazao da je danas položaj i život Srba i nealbanaca na Kosovu i Metohiji težak, posebno u enklavama i konstatovao da slika u međunarodnoj zajednici u odnosu na Srbe, ipak, počinje da se menja, čemu svedoči i činjenica da je 13 zemalja povuklo priznanje Kosova.

Source :

Vestionline

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime