Restoran ovog rokera daje besplatne obroke radnicima

0
Epa/Alba Vigaray
Bon Džovi

Restoran rok muzičara Džon Bon Džovija u Nju Džersiju davaće besplatne obroke lokalnim radnicima u vladinim službama i njihovim porodicama dok traje blokada vlade.

Džej-Bi-Dži soul kičen (JBJ Soul Kitchen) u gradu Red benk najavio je na Fejsbuku da će davati besplatne obroke radnicima koji ne primaju platu zbog blokade ponedeljkom između 12 i 14 časova.

Obroci su rezultat partnerstva tog restorana s Porodičnom fondacijom Fila i Temi Marfi (Phil and Tammy Murphy Family Foundation), humanitarne organizacije guvernera Nju Džersija Fila Marfija, preneo je AP.

Džej-Bi-Dži soul kičen otvoren je 2011. godine i omogućava posetiocima da obroke plate donacijom i dobrovoljnim radom. Džon Bon Džovi je rodom iz Nju Džersija, nedaleko od mesta Red benk.

Zbog delimične blokade vlade SAD oko 800.000 zaposlenih u službama ne prima platu. Blokada je počela 22. decembra usled spora oko toga da li finansiranje zida na granici s Meksikom od 5,7 milijardi dolara treba da bude deo budžetske potrošnje, što odbijaju demokrate koje imaju većinu u Predstavničkom domu.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime