Šešelj u Hagu dok ne ode Rama!

0

 

Neizvesnost traje od petka: Nikola Šešelj

Premijer Srbije Aleksandar Vučić lično je tražio od zvaničnika Haškog tribunala da se oslobađanje Vojislava Šešelja prolongira najmanje do utorka, odnosno dok ne bude završena poseta albanskog premijera Edi Rame, planirana za sutra.
Ovo tvrdi najstariji Šešeljev sin Nikola, a tokom jučerašnjeg dana je ovu informaciju podelio i preko svog Fejsbuk profila.
"Vojislav je već pre dva dana (petak) mogao biti u Srbiji… Ali, pošto je Vučko molio da ga ne puste pre nego što Rama ne završi posetu Srbiji njegov dolazak je prolongiran minimum do utorka… Toliko o ‘i’ i ‘ali’ a više o ovom ću postaviti u toku dana kad pročitam Vučićevu dnevnu štampu…", napisao je Nikola Šešelj.
U razgovoru za "Vesti" Nikola još kaže kako je informaciju da je srpska vlast tražila odlaganje oslobađanja Šešelja dobio upravo od svog oca.
– Tata mi je jutros ispričao da je sve to čuo unutar zidina Haškog tribunala. Sve stvari je razdužio i spakovao se već u petak i od tada – čeka. Čuo je da je Vučić odlaganje tražio od čelnika suda i da je tek potom Rasim Ljajić izjavio da će zbog "komplikovane procedure" Šešelj stići u Srbiju tek posle utorka. Meni je cela ova priča potpuno nestvarna. Svaka država čini sve da zaštiti svoje građane, ma šta mislili o njima, samo je Srbija veći katolik od pape, pa i kad je moj otac oslobođen, oni čine sve da se ne vrati u Srbiju – kaže Nikola Šešelj i dodaje da je "iz iste kuhinje" poteklo i objašnjenje o odlaganju oslobađanja njegovog oca.
– Navodno je potrebno da se sakupi sva medicinska dokumentacija, da se ona "prevede", a zatim i da se "podesi" defiblirator koji mu je ugrađen 2010. godine. Pa svi ti nalazi mogu da se pošalju sa dva klika mišem putem mejla u roku od nekoliko sekundi, a podešavanje ovog aparata traje najviše pola sata.
Nikola demantuje da je lider radikala trebalo da u Srbiju stigne u petak uveče, te da je to odloženo u poslednjem trenutku.
– Nema nikakve misterije oko noćnog leta iz Amsterdama niti je reč o Vojinom hiru, odnosno o tome da nije hteo da uđe u avion u petak uveče. Zapravo, on ne samo što nije bio na aerodromu, već nije ni napuštao svoju ćeliju – ističe Nikola Šešelj i dodaje da se njegov otac ipak silno obradovao kada je čuo da su ga pristalice čekali na aerodromu u Beogradu.
– Mada niko ne zna kada će zaista biti pušten, lično se nadam da će se to dogoditi što pre, odnosno da vlada sa Vučićem neće izmisliti neki drugi razlog zbog kog će tražiti novo odlaganje Vojinog povratka – zaključuje sagovornik "Vesti".

 

Vlast bez savesti
Nikola Šešelj je i jedini član ove porodice koja je javno zamolio vlasti u Srbije da pomognu da se lideru radikala spase život.
"Zamolio bih gospodu iz Vlade da pokažu malo ljudskosti u sebi i da mi vrate oca u Srbiju da vidi svoju ženu, decu i unuke i da proba da pobedi rak kao slobodan čovek", napisao je Nikola Šešelj na svom Fejsbuku, a za "Vesti" pojašnjava da mu se čini da vlasti u Srbiji "navijaju" da njegov otac što pre umre.
– Fascinantan mi je ovakav ignorantski odnos prema sopstvenom državljaninu koji je 12 godina u pritvoru Haškog tribunala bez ikakve presude. Razumem da ga i dalje doživljavaju kao najvećeg neprijatelja, ali da bi valjda interesi države trebalo da nadvladaju lične interese. Tužno i žalosno je što ova država i dalje ne želi ništa da uči od Hrvata, muslimana i Albanaca – naglašava naš sagovornik.

 

 

Destabilizacija svesti
Nikola Šešelj ocenjuje kao neozbiljnim tvrdnje da bi povratak Vojislava Šešelja mogao da proizvede destabilizaciju Srbije.
– Srbija valjda nije Srpska napredna stranka. Ukoliko dođe do destabilizacije, onda će doći isključivo u ovoj partiji koju čine ljudi koji su obigravali oko mog oca dok je bio na slobodi – ističe Nikola Šešelj.

 

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime