Šešelj sutra u Beogradu

0

 

Spremaju doček lideru: Radikali sa novinarima u centru Beograda

Lider radikala Vojislav Šešelj doći će u Beograd sutra, 12. novembra, izjavio je juče ministar Rasim Ljajić, koji je i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom. On je objasnio da su doktori tražili još jedan dodatni dan i da se lider SRS sa time složio, a da će mu Vlada Srbije obezbediti kartu.
Prema njegovim rečima, sve je bilo spremno da Šešelj dođe još u petak, ali do toga nije došlo iz medicinskih razloga. Ljajić je još jednom podsetio da je odluka da se Šešelj pusti na slobodu zbog bolesti samo izgovor Haškog suda da izađe iz ćorsokaka.
– Čula sam se sa Vojom i kaže, dobro je, a kako mu je samo on zna. Deluje mi dobro raspoložen i kao i uvek, on hrabri nas da i ovu agoniju izdržimo – kaže već umornim glasom Jadranka Šešelj, koju novinari opsedaju danima.
U porodičnoj kući u Batajnici, veli, nema euforije, ali priznaje, ima nestrpljenja, naročito kod sinova, koji su u međuvremenu dok im je "otac bio na službenom putu" stasali u odgovorne mlade ljude.
U savremenoj istoriji Evrope nema većeg i težeg međunarodnog političkog progona od onoga kojem je podvrgnut Vojislav Šešelj, slažu se mnogi analitičari i ističu da se to dešava pred očima cele svetske javnosti usred Evrope!
– Moj otac Vojislav je pokazao kako se brani Srbija i kako bi trebalo da izgleda častan političar, nažalost takvih je sve manje, makar u Srbiji, a njegovi nekadašnji učenici, ovi današnji vlastodršci pokazuju da najvažniju stvar od Vojislava nisu naučili, kako se Srbija voli i spremnost da se zbog te ljubavi i strada – kaže za "Vesti", najstariji Šešeljev sin Nikola i dodaje da se juče ujutru čuo sa ocem koji od petka čeka na povratak u Srbiju. – Ne pokazuje nervozu, drži se, a čekajući "zvono za povratak" igra šah, čita knjige i ohrabruje svoje haške drugare.
U centru Beograda ispred Ruskog cara radikali su juče održali konferenciju za štampu i podsetili ne samo novinare, već i prolaznike na to da je SRS kao i povratak Vojislava Šešelja pod medijskom blokadom, ali da se, kako su istakli, srpska decenija neobaveštenosti približava kraju. Zamenik predsednika SRS-a Nemanja Šarović je rekao da ima informacije da se srpska vlast, koja je u strahu od povratka lidera radikala iz Haga, sprema da izazove nerede.
– Povodom saznanja da režim priprema izazivanje nereda na aerodromu tokom dočeka dr Šešelja, ali i 15. novembra na mitingu, razgovarao sam sa načelnicima MUP-a kako bi zajedno obezbedili da doček i miting prođu u najboljem redu. Ukoliko dođe do incidenata, znaće se da je iza njih režim – kaže Šarović.

 

Četiri godine
čeka presudu

– Vojislav Šešelj je pobedio Haški tribunal, to svi znaju, ali u međuvremenu su pokušali da ga ubiju i on se razboleo, pa je prirodno da bude pušten na slobodu. S druge strane, Vojislav Šešelj nije osuđenik, što se, izgleda, u Srbiji namerno zaboravlja, jer po okončanju svih procesnih radnji u Tribunalu, Vojislav je čekao na izricanje presude duže od četiri godine, pa zar zbog nesposobnosti Haga treba još više i teže da strada – rekao je Šarović.

 

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime