fivb.org

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je spisak učesnika Svetskog kupa 2019. u obe konkurencije.

 Na XIII Svetskom kupu 2019. u konkurenciji odbojkašica (14 – 29. septembar) igraće Japan (domaćin), Srbija (svetski prvak), Rusija i Holandija iz Evrope (CEV), Kina i Koreja iz Azije (AVC), Kamerun i Kenija iz Afrike (CAVB), SAD i Dominikanska Republika iz Severne i Srednje Amerike (NORCECA) i Brazil i Argentina iz Južne Amerike (CSV).

Prvih pet kola će se odigrati u Jokohami i Hamamacuu, naredna tri kola u Saporou i Tojami, dok će se mečevi poslednja tri kola odigrati u Osaki.

XIV Svetski Kup 2019. u konkurenciji odbojkaša odigraće se 1 – 15. oktobra. Na turniru će igrati Japan (domaćin), Poljska (svetski prvak), Italija i Rusija iz Evrope (CEV), Iran i Australija iz Azije (AVC), Egipat i Tunis iz Afrike (CAVB), SAD i Kanada iz Severne i Srednje Amerike (NORCECA) i Brazil i Argentina iz Južne Amerike (CSV).

Na turniru odbojkaša prvih pet kola će se odigrati u Fukuoki i Naganu, dok će se preostalih šest kola odigrati u Hirošimi.

Za razliku od prethodnih godina, Svetski kup nije više kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre. Rezultati Svetskog kupa će reprezentacijama učesnicama doneti bodove za rang listu FIVB.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime